Arkivnyhed - Kan være forældet

Københavns Kommune styrker støjvagten

Teknik- og Miljøforvaltningen udvidede støjvagten i forbindelse med genåbningen af nattelivet 1. september.

Da restriktionerne blev lempet og nattelivet åbnede 1. september, oprustede Teknik- og Miljøforvaltningen kommunens støjvagt. Det betyder, at der er flere støjvagter på gaden til at føre tilsyn med, at restaurationer og barer overholder støjreglerne. Derudover er åbningstiden for støjvagtens telefon blevet udvidet, og fra 1. september har københavnere derfor kunnet få hjælp til akut, generende støj fra restaurationer og barer fem aftener om ugen. På de største gå-i-byen dage fredag og lørdag sidder støjvagten klar ved telefonen frem til kl. fem om morgenen.

Det er særligt beboerne i Indre By, hvor barerne ligger tæt, der har ønsket sig en udvidelse af støjvagten, og det er blevet muligt via en politisk ekstrabevilling ved overførselsforhandlingerne tidligere på året. Ekstrabevillingen løber til udgangen af 2021, hvor støjvagtens generelle bevilling også udløber. Det betyder, at der politisk skal findes penge til støjvagten, hvis ordningen skal videreføres.

Teknik- og Miljøforvaltningen regulerer støj i forbindelse med restaurationer. Forvaltningen kan dog ikke skride ind over for støj fra udeserveringer medmindre restaurationen mod reglerne f.eks. spiller forstærket musik udendørs. Det er politiets opgave at regulere støjgener i det offentlige rum – det sker med hjemmel i ordensbekendtgørelsen.

Fakta om støjvagten

Teknik- og Miljøforvaltningen har fået bevilget 1,2 mio. kr. i overførselssagen til en styrket støjindsats. Det betyder længere åbningstider og en intensiveret tilsynsindsats sen aften og nat i forhold til støj fra restaurationer.  

1. september udvidede Støjvagten åbningstiden, så københavnere fremover kan få fat i Støjvagten tirsdag, onsdag og torsdag i tidsrummet 17.00 til 00.30 og fredag og lørdag fra 20.00 til 05.00. Støjvagten kan kontaktes på telefonnummer 33 66 25 85. 

Støjvagtens bevilling udløber ved udgangen af året.

Kontakt

Teknik- og Miljøforvaltningen

Rådhuspladsen 1

1550 København V