Mødedato: 15.08.2017, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Anlægsbevilling til flytning af Skolen ved Ryparken til Frederiksgård Skoles tidligere bygninger

Se alle bilag
Der skal tages stilling til anlægsbevilling til indretningen af Frederiksgård Skole i forbindelse med, at Skolen ved Rymarken flyttes til Frederiksgård Skole.  

Tidligere beslutninger

Børne- og Ungdomsudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

  1. at der gives en anlægsbevilling på 48.413.000 kr. i årene 2017 - 2018 til flytning af Skolen i Ryparken til Frederiksgård Skole.

Der anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme, jf. økonomiafsnittet. For de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen henvises til bilag 1.

Indstilling

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget oversender sagen til Borgerrepræsentationen med følgende erklæring:

Økonomiudvalget forudsætter, at eventuelle merudgifter, som følge af sagen, afholdes inden for Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme.

Problemstilling

Skolen i Ryparken er en specialskole med fritidstilbud til 80 elever fra 0. til 9. klasse. Skolen har ikke fungeret optimalt som specialskole bl.a. grundet ugunstige forhold for kørestolsbrugere og vanskelig adgang til udearealer.

Det blev derfor besluttet i budget 2015 at flytte skolen til Frederiksgård Skoles tidligere bygninger på Frederiksgårds Allé 13, som er ledige, da Frederiksgård Skole er flyttet til den tidligere Hillerødgades Skole i 2015. I forbindelse med projektet er der behov for en udbygning, så der er plads til alle Skolen i Ryparkens elever. I budget 2015 blev der ligeledes afsat midler (33,8 mio. kr. i 2015-2018) til en helhedsrenovering af Frederiksgård Skole.

Løsning

Projektbeskrivelse

Frederiksgård Skole er en relativt lav skole med mindre gang- og trappeareal og nem adgang til et stort udeareal. Frederiksgård Skoles lokalefaciliteter består bl.a. af en idrætssal, et område, som kan indrettes til spisning, og et udeareal, som vil kunne understøtte Skolen i Ryparkens undervisningsaktiviteter og pædagogik. Derudover er Frederiksgård Skole indrettet med gode personalefaciliteter.

Frederiksgård Skoles nuværende bygningsmasse skal, for at kunne rumme Skolen i Ryparken (inkl. KKFO), udvides med 900 m² nybyggeri. Nybyggeriet vil blandt andet bestå af et pædagogisk læringscenter, depoter, toiletter, og elevatorer og et større overdækket område i den nuværende asfalterede skolegård, som kommer til at binde hele skolens stueetage sammen, se bilag 4.

I forbindelse med udarbejdelsen af projektet har det vist sig, at det alligevel ikke var muligt indenfor den afsatte anlægsøkonomi at etablere gode forhold til de multiple handicappede elever, som er kørestolsbrugere, og som har behov for særlige liftsystemer og niveaufri etager.

Dette løses ved at samle tilbuddet til de multiple handicappede elever med funktionsnedsættelser på færre specialskoler (Øresundsskolen og Strandparkskolen), og dermed ikke indrette Frederiksgårds Allè 13 til multiple handicappede elever med kørestols- og liftbehov. Løsningen understøtter blandt andet også ønsket om at sikre et mere specialiseret tilbud til de multiple handicappede med funktionsnedsættelser. Der bliver indgået konkrete aftaler med to elever, som berøres af beslutningen. Der indgår i øvrigt fuld handicaptilgængelig i projektet.

I forbindelse med projektet bliver der etableret et udeareal/skolegård, der passer til Skolen i Ryparkens målgruppe. 

Brugerinddragelse

I arbejdet med om- og tilbygningen af skolebygningen på Frederiksgårds Allé 13 har der været afholdt en række byggeudvalgsmøder fra oktober 2015 til februar 2017. Byggeudvalget består af Byggeri København, Børne- og Ungdomsforvaltningen samt forældrerepræsentanter og interne og eksterne rådgivere.  

Udtalelse fra forældrerepræsentanter fremgår af bilag 2 og giver ikke anledning til bemærkninger.

Skolen i Ryparken

Når Skolen i Ryparkens eksisterende bygninger fraflyttes, er det planen at bygningerne sættes til salg. Det forventede salgsprovenu for Skolen i Ryparken på 25 mio. kr. fremgår af vedtagelsen af budget 2015 og indgår i finansieringen af flytningen.

Tidsplan

Skolen forventes at stå færdig i november 2018, hvilket er senere end oprindeligt forventet. Men det giver ikke udfordringer, da Skolen i Ryparkens eksisterende bygninger ikke skal fraflyttes på et bestemt tidspunkt. Byggearbejderne koordineres med helhedsrenoveringen af Frederiksgård Skole.

Udtalelse fra Byggeri København

Udtalelsen fra Byggeri København fremgår af bilag 3 og giver ikke anledning til bemærkninger.

Praktikpladser

Det forventes, at der ved udførelsen af projektet kan stilles krav om, at den private leverandør skal beskæftige erhvervsuddannelsespraktikanter. På nuværende tidspunkt skønnes det, at opgaven vil medføre praktikantpladser svarende til 1,6 årsværk. Antal årsværk er opgjort på baggrund af lønudgifternes andel af den samlede entreprisesum.

Økonomi 

I Budget 2011 blev der afsat 16,7 mio. kr. (2017 p/l) til ombygning af Skolen i Ryparken. I Budget 2015 blev det besluttet at opgive denne ombygning og i stedet flytte skolen til Frederiksgård Skoles bygninger. I den forbindelse blev der afsat yderligere 31,8 mio. kr. Det samlede budget til flytningen er dermed på 48,4 mio. kr.:

Tabel 1 Budget

Budget

Afsat til

1.000 kr. (2017 p/l)

Budget 2011

Ombygning af Skolen i Ryparken

16.660

Budget 2015

Flytning til Frederiksgård Skole

31.753

I alt

48.413

Herudover tilføres projekter 800.000 kr. fra Skolen i Ryparkens decentrale opsparing (4% puljen) samt 750.000 fra Byggeri København i forbindelse med fjernelse af pavilloner på skolens areal.

Detaljerede oplysninger om budget og finansiering samt bevillingsmæssige konsekvenser fremgår af bilag 1.

Videre proces

Efter behandling i Børne- og Ungdomsudvalget behandles sagen i Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen.


Tobias Børner Stax                /Sti Andreas Garde

Oversigt over politisk behandling

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget anbefaler over for Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen,

  1. at der gives en anlægsbevilling på 48.413.000 kr. i årene 2017 - 2018 til flytning af Skolen i Ryparken til Frederiksgård Skole.

Der anvises dækning for bevillingen på Børne- og Ungdomsudvalgets anlægsramme, jf. økonomiafsnittet. For de bevillingsmæssige konsekvenser og detaljer om anlægsbevillingen henvises til bilag 1.

 

Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning i mødet den 7. juni 2017

Indstillingen blev godkendt.

Beslutning

Dagsordenspunkt 25: Anlægsbevilling til flytning af Skolen ved Ryparken til Frederiksgård Skoles tidligere bygninger (2017-0075902)

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 15. august 2017

Indstillingen blev anbefalet over for Borgerrepræsentationen uden afstemning.

Til top