Mødedato: 22.10.2015, kl. 18:30
Mødested: Mødesalen i Kvarterhuset, Jemtelandgade 3

Høring: Sundbyøster Skole lokalplanstillæg

Se alle bilag

Indstilling og beslutning

Miljø- og Plan arbejdsgruppen indstiller

1. At Amager Øst Lokaludvalg drøfter høringen

2. At Amager Øst Lokaludvalg godkender det bilagte udkast til høringssvar

3. At Amager Øst Lokaludvalg beslutter at tage kontakt til Teknik- og Miljøforvaltningen med henblik på at afsøge muligheden for en bearbejdning af Sundbyøster Plads

Problemstilling

Amager Øst Lokaludvalg har modtaget forslag til lokalplanforslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 490 "Sundby Øster Skole" i høring. Høringsfristen er den 30. oktober 2015.

Baggrund for høringen: Amager Øst Lokaludvalg har i efteråret 2014 og i løbet af vinteren 2015 været i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen og bydelens borgere vedr. udarbejdelse af tillæg til lokalplan Sundby Øster Skole. Denne dialog tog udgangspunkt i et udvidet projekt, i forhold til det projekt, der nu er til høring, idet projektforslaget blandt andet indebar inddragelse af dele af Sundby Øster Plads.

Teknik- og Miljøudvalget behandlede den 26. maj 2015 lokalplanforslag til tillæg nr.1 til lokalplan nr. 490 ”Sundbyøster Skole”. Forslaget indeholdt mulighed for, at bygherre kunne vælge mellem to løsninger herunder den udvidede model. Udvalget godkendte ikke lokalplanforslaget, og et flertal i udvalget afgav følgende protokolbemærkning ”Partierne kan ikke stemme for indstillingen, da vi mener, at Tillæg 1 til lokalplan 490, Sundby Øster Skole alene skal muliggøre byggeri i 3 etager på 3.000 m2, hvor bebyggelses- og friarealprocent samt krav til parkering opfyldes på egen grund”.

Indhold af lokalplanforslag der nu er i høring.
Forslag til tillæg 1 til lokalplan 490 ”Sundbyøster Skole” er tilrettet i overensstemmelse med protokolbemærkningen og muliggør i forhold til den gældende lokalplan opførsel af 1800m2 boliger. I den gældende lokalplan var der alene mulighed for 1000m2 boliger. 
  
Grundejer ønsker at følge protokolbemærkningen og opføre et byggeri på 3.000 m2 i tre etager på egen grund, 7 m fra skel til Sundbyøster Plads med overholdelse af bebyggelses- og friarealprocent samt krav til parkering på egen grund. Krav om en bebyggelsesprocent på 150 samt friarealprocent på 40 for boliger og 10 for erhverv overholdes på egen grund.

Parkeringskravet er uændret i forhold til gældende lokalplan og er på 1 plads pr. 200 m2 boligetageareal og 1 plads pr. 100 m2 butiksetageareal. Al parkering til byggeriet etableres i parkeringskælder med tilkørsel fra Parmagade. Cykelparkering følger kommuneplanrammen.

Lokalplanen sikrer gode dagslysforhold til boligerne og stiller krav om begrønning af Sundbyøster Hallen II’s brandmur, som vender ud mod Sundbyøster Plads. I dag er der to bygninger på grunden, som i forbindelse med vedtagelsen af lokalplan 490 blev forudsat nedrevet for at muliggøre nybyggeri. De to ejendomme har en bevaringsværdi på henholdsvis SAVE 4 og 6.

Planloven giver mulighed for at fastsætte krav om op til 25 % almene boliger i forbindelse med lokalplanlægning for nye boligområder. Med ændringen af kommuneplanrammen muliggøres der 1.800 m2 nye boliger, hvilket betyder, at der kan stilles krav om ca. 450 m2 til almene boliger. Det er efter forvaltningens vurdering for lille et areal til at sikre en økonomisk og driftsmæssig bæredygtig almen boligafdeling, der minimum skal være på ca. 2.000 m2. Af denne grund stilles der ikke i lokalplanen krav om almene boliger.

Lokalplanen udarbejdes i overensstemmelse med forslag til kommuneplan 2015. Såfremt rammerne i kommuneplan 2015 bliver ændret ved den endelige vedtagelse i Borgerrepræsentationen, vil bestemmelserne i lokalplanen ligeledes blive ændret ved den endelige vedtagelse af lokalplanen

Lokalplantillægget muliggør at facaderne på nybyggeriet bearbejdes, så de bliver et aktiv for pladsen fx ved at indbyde til ophold langs facaden. Store vinduespartier skal sikre, at man kan se, hvad der foregår i stueetagen. Der er krav om lokal afledning af regnvand (LAR). I projektet arbejdes der med flade og/eller let skrånede tage, der skal beplantes med græs, mos eller lignende med evt. indpasning af solceller, såfremt de ikke benyttes til tagterrasser. Friarealer på terræn skal anlægges som en blanding mellem befæstede arealer og ubefæstede arealer under hensyntagen til lokal nedsivning af regnvand. Der kan etableres render, mindre bassiner og lignende til opsamling af regnvand.

Borgerdialog: Teknik- og Miljøforvaltningen afholdt den 29. september - i samarbejde med Amager Øst Lokaludvalg - et borgermøde på Sundbyøster Skole i anledningen af høringen. Input fra borgermødet er indarbejdet i høringssvaret i det omfang arbejdsgruppen bag høringssvaret har fundet det relevant

Løsning

At Amager Øst Lokaludvalg godkender det bilagte udkast til høringssvar. Høringssvaret er drøftet og godkendt på Miljø- og plan arbejdsgruppens møde den 7. oktober.

Beslutning

Høringssvaret blev godkendt uden afstemning, men med følgende tilføjelse.

Amager Øst Lokaludvalg beklager, at Københavns Kommune ikke ønsker at gøre brug af retten til at kræve at byggeriet skal indeholde 25% almene boliger. Amager Øst Lokaludvalg opfordrer til at denne beslutning genovervejes.
Til top