Mødedato: 23.10.2014, kl. 18:30
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Ansøgning: ThinkEuropa Festival

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til en ansøgning fra Tænketanken Europa om et til skud på 150.000 kr. til driftudgifter i forbindelse med ThinkEurope Festival 2014.

Indstilling og beslutning

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,
  1. at Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag på ansøgningen om tilskud på 150.000 kr. til ThinkEurope Festival 2014, da der ikke er afsat midler til formålet på udvalgets budget.

Problemstilling

Tænketanken Europa søger Kultur- og Fritidsudvalget om 150.000 kr. til driftsudgifter forbundet med ThinkEuopa Festival 2014, den 8. november 2014 på Carlbergs Museum (bilag 1).

Der er ikke afsat midler til formålet på budget 2014.

Løsning

Med ThinkEurope Festival er det ønsket fra ansøgers side at skabe en anderledes og levende platform af høj kvalitet, som skal bidrage til en bedre forståelse af Danmark i Europa inden for politik, økonomi, kultur, kunst, værdier og gastronomi. Festivalen afholdes første gang den 8. november 2014 i København, hvor der forventes omkring 170 deltagere. Planen er, at festivalen skal være en årligt tilbagevendende event, som appellerer til en bred kreds af borgere.

Ønsket er at skabe et samlingspunkt og fast mødested for internationale forfattere, forskere og tænkere, kendte danske kulturpersonligheder, kokke, top-erhvervsfolk og EU-eksperter. ThinkEurope Festivalen tænkes her at kunne medvirke til at profilere København og Danmark som en mangfoldig og udadvendt metropol med et stærkt engagement i Europa-dagsordenen.  En  dagsorden, der ifølge ansøger har stor betydning for København, Danmark og borgernes liv. Med festivalen ønsker ansøger at være medvirkende til at skabe mere viden og gøre Europa mere borgernært og interesseant.

Ifølge ansøgningen er festivalen apolitisk og søger ikke at fremme en given agenda eller partipolitik. I stedet er det målet at appellere til en bred folkelig interesse for derved at få danskerne til at reflektere over deres hverdag, som danskere og europærere på en ny måde. 
Med base i København håber ansøger at kunne skabe en festival, der tiltrækker opmærksomhed fra hele landet samt får skabt interesse fra udlandet. På tværs af emner og fagomåder, forsøger festivalen at favne et bredt spektrum af danskernes interesse og kulturelle liv. Med foredrag, dialog og indslag inviteres deltagerne til at reflektere over Danmarks muligheder og betydning for Europa.

Med deltagelse af følgende kulturpersonligheder, mener ansøger at kunne opnå de beskrevne mål for festivalen:

Danske deltagere
Jens Christian Grøndahl- forfatter
Adrian Hughes - TV-vært
Bo Lindegaard - entreperenør, kok
Anita Klemmensen - kok
Karen Stokkelund Poulsen - filminstruktør
Connie Hedegaard - tidl. EU-klimakommissær, forfatter, fhv. minister
Marlene Wind - professor i EU-studier
Paul Schröder - professor i økonomi
Niels Thygesen - professor i økonomi
Per Callesen - direktør, Danmarks Nationalbank

Udenlandske deltagere
Göran Rosenberg - forfatter, Sverige
Eiríkur Ørn Norôdahl - digter, Island
David Held - forsker, UK
Jean Claude Piris - jurist, Belgien
Robert Cooper - forhandler, UK
Hans Werner Sinn - professor og leder af IFO inst., Tyskland

Der er offentlig adgang til festivalen, og biletter kan købes via billetlugen.dk og Tænketanken Europas hjemmeside. Herudover promoveres festivalen via aviser, forlag, foreninger, kampagner og på sociale medier mv.

Økonomi:
Det skal bemærkes, at ansøger har indsendt et nyt revideret budget, der erstatter det oprindelige med et samlet budget på 646.000 kr. Til dette blev forvaltningen ansøgt om 200.000 kr.

Festivalens samlede budget er herefter på  352.500 kr. Der forventes 85.000 kr. i deltagergebyr (170 deltagere) og 50.000 kr. i sponsorater. Tilskudsbehovet er herefter 217.500 kr., hvoraf Kultur- og Fritidsudvalget søges om 150.000 kr. til dækning af udgifter til lokaleleje, og AV-udstyr. 
I budgettet er posten "lokaleleje" på 97.500 kr. incl. forplejning og budgetposten "AV leje og streaming" er på 40.000 kr. Udgifter til det ansøgte udgør således i alt 137.500 kr. 

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, vil forvaltningen, i dialog med ansøger, udarbejde en tilskudsaftale, som indeholder forudsætninger for tilskuddet og målbare succeskriterier.




Carsten Haurum

                                                                    /Mads Kamp Hansen

Beslutning

Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i mødet den 23. oktober 2014:

Der blev begæret afstemning om et forslag om at yde et tilskud på 25.000 kr.; kassemæssig dækning anvises på konto 3.35.64.1.
Et flertal (Peter Thiele, Rune Dybvad, Simon Strange, Michael Gatten, Jens-Kristian Lütken og Andreas Pourkamali) stemte for forslaget.
Et mindretal (Rikke Lauritzen, Allan Ahmad, Carl Christian Ebbesen og Lilian Parker Kaule) stemte imod.

Forslaget blev dermed godkendt.
Til top