Mødedato: 24.05.2023, kl. 18:30
Mødested: Nabo Østerbro, Nyborggade 9, 2100 København Ø.

Nyt fra fagudvalgene

Indstilling

Forpersonen indstiller,
 
1. at Østerbro Lokaludvalg tager nyt fra fagudvalgene til efterretning

 

Problemstilling

Kultur, fritid og idræt

Fagudvalget for kultur, fritid og idræt holdt fagudvalgsmøde hos PB43 i Nordhavn. PB43 er et arbejdsfællesskab for kunstnere, designere håndværkere og iværksættere. Fagudvalget fik en rundvisning hos PB43 og i nærområdet og en god snak med Amalie og Lars Emil fra PB43 om PB43s pressede økonomiske situation og usikre fremtid.

Næste fagudvalgsmøde bliver kombineret med en rundtur i Nordhavn faciliteret af Råderum. Råderum har udviklet projektet "Kunst som wayfinding" i Nordhavn. 

 

Familie, børn og unge

Oplæg med Hørt Ungdom/Bæredygtig Generation 

Fagudvalget har haft besøg af Hørt Ungdom/Bæredygtig Generation i Københavns Kommune som  fortalte om hvad, de kan tilbyde af facilitering af børn- og ungeinddragelse. Fagudvalget skal ifølge bydelsplanen arbejde med indsatsområdet ”sikre skoleveje” og Randersgade er et konkret projekt, hvor fagudvalget vil arbejde strategisk og metodisk med sikre skoleveje. Hørt Ungdom vil netop kunne facilitere den børne- og ungeinddragelse som efterspørges i det videre arbejdet med indsatsområdet ”sikre skoleveje”. Fagudvalget valgte at gå videre med at prøve at få Hørt Ungdom til at indgå i arbejdet med at udvikle projektet ”sikre skoleveje”.


Dialog med repræsentanter fra Vibenshus Skole og Heibergskolen vedr. indsatsområdet sikre skoleveje og projektet Randersgade som sikker skolevej.
En repræsentant fra skolebestyrelsen ved Vibenshus Skole og to repræsentanter fra skolebestyrelsen ved Heibergskolen deltog på fagudvalgsmødet. Dertil er fagudvalgets repræsentant, Simon, medlem af skolebestyrelsen for Randersgade Skole.
Der var en bred enighed om, at der er problemer med tryghed og sikkerhed i for skolebørnene i Randersgade og at det er vigtigt at få forbedret forholdene.

Skolebestyrelserne vil stå sammen om en fælles erklæring lokaludvalget kan bruge som grundlag for det videre arbejde.
Lokaludvalget/fagudvalget vil få en opsamlende og koordinerende rolle ift. de tre skoler mv.

 


Social, sundhed, ældre og integration

Fagudvalget har været på besøg i Kraftværket, der er et beskæftigelsestilbud under Socialforvaltningen, til borgere med kognitive handikap. 

Kraftværket indeholder bl.a. mediehuset Juno, der er et beskæftigelsestilbud for borgere med handicap under Københavns kommunes Socialforvaltning. Der produceres en bred vifte af medier for interne og eksterne kunder. Med udgangspunkt i medarbejderens mediefaglige ressourcer udvikles arbejdsidentiteten. Alle har et ansvar for at skabe professionelle produktioner og anerkendes for deres bidrag. 

Der er et gartnerhold, der arbejder for private virksomheder, boligforeninger, bosteder og private haveejere. Garnerne har mange faste kunder, hvor de kommer flere gange om ugen samt både små og store enkeltopgaver. 

I Vordingborggade er der også et køkkenhold til Kraftværkets kantine, hvor der serveres lækker varm mad, salater, smørrebrød, kage og frugt, og produceres forskellig mad ud af huset. 

Kraftværket har også en café og genbrugsbutik, der har åbent for offentligheden tirsdag og torsdag, hvor der serveres varm mad, kaffe, the, sandwich og kage m.m. 

Byplan, miljø og teknik

- Information om lokale klimatopmøder

Som en del af klimaplan 2035,  beder forvaltningen lokaludvalgene om hjælp til at oprette en sammenslutning af lokale parter (en aktørkreds), der kan byde ind med en idé til et lokalt klimatopmøde. Dette møde skal formulere et charter med lokale initiativer og konkrete handlinger til reduktion af co2.

Der skal afholdes 3 klimatopmøder, det første i efteråret 2023 og næste 2 i 2024. Lokaludvalgene skal igennem en ansøgningsprocedure for at komme i betragtning. Ansøgningen bl.a. redegøre for bredden af aktørkredsen og det forventede output ift. co2. 

Lokaludvalgene modtaget mere information 2. juni efter godkendelse af processen i Borgerrepræsentationen med en ansøgningsfrist ultimo juni.

 

- Åbent informationsmøde om sorteringspunkter

På baggrund af en række borgerhenvendelser omkring etablering af sorteringspunkter i bydelen, har fagudvalget inviteret enhedschefen ansvarlig for projektet til at deltage i det kommende fagudvalgsmøde den 8. juni, hvor interesserede borgere ligeledes vil kunne møde op og stille spørgsmål til forvaltningen.

Der skal i 2023 oprettes 53 sorteringspunkter på Østerbro https://www.kk.dk/politik/politikker-og-indsatser/klima-og-miljoe/sorte…

 

- Cykelgade Nordre Frihavnsgade, input fra de handelsdrivende

En repræsentant fra de handelsdrivende i Nordre Frihavnsgade, Per Søgaard, deltog i fagudvalgsmødet for at fremlægge synspunkter fra de handelsdrivende ift. konsekvenser af den nye cykelgade.

Forvaltningen arbejder på et forslag med at nedlægge parkeringspladser for at give mere plads til varelevering. Årsagen til ændringen er, at særligt cyklister og gående oplever stor utryghed, bl.a. på grund af hastighed af biltrafikken i gaden og parkerede biler (varelevering) i 2. og 3. position.

De handelsdrivende mærker stor nedgang i omsætningen og frygter at nedlæggelse af parkeringspladser vil forværre situationen.

 

Løsning

Lokaludvalget tager Nyt fra fagudvalgene til efterretning

Økonomi

 

Videre proces

 

Beslutning

Indstillingen blev godkendt uden afstemning.
Til top