Mødedato: 07.11.2017, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

Vedtagelse af Københavns Kommunes LGBT+ politik

Se alle bilag
Borgerrepræsentationen skal tage stilling til Københavns Kommunes LGBT+ politik, "En ligeværdig del af fællesskabet".

Indstilling

Økonomiforvaltningen indstiller, at Økonomiudvalget over for Borgerrepræsentationen anbefaler,

  1.  at Københavns Kommunes LGBT+ politik "En Ligeværdig del af Fællesskabet", jf. bilag 1, godkendes,
  2. at det godkendes, at medlemsforslaget fra Radikale Venstre vedtaget på Borgerrepræsentationens møde den 24. august 2017 hermed er håndteret.

Problemstilling

Borgerrepræsentationen vedtog den 24. august 2017 på baggrund af et medlemsforslag stillet af Radikale Venstre, jf. bilag 2, at der udarbejdes et forslag til politisk behandling medio november 2017 om en LGBT+ politik for Københavns Kommune.

Løsning

Udarbejdelsen af LGBT+ politikken er foretaget i en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra alle forvaltninger. På baggrund af den besluttede tidsfrist har det ikke været muligt at gennemføre en hørringsproces i fagudvalgene eller med relevante foreninger og interesseorganisationer. Det Centrale Samarbejdsorgan (CSO) i Københavns Kommune bliver orienteret om LGBT+ politikken ved møde den 9. november 2017. Politikken er vedlagt, jf. bilag 1.

I LGBT+ politikken formuleres en fælles vision for København:

I Københavns Kommune ønsker vi, at alle københavnere og byens gæster – uanset køn, seksualitet og kønsidentitet – bliver mødt med respekt og oplever København som en rummelig by, hvor alle er ligeværdige og har lige muligheder for at blive en del af fællesskabet. I København skal vi behandle alle lige – men ikke nødvendigvis ens.

Med Københavns Kommunes LGBT+ politik er der endvidere sket en kortlægning af kommunens eksisterende indsatser på området. Arbejdet med en fælles LGBT+ politik har bidraget til, at der er skabt overblik og bedre muligheder for fremadrettet at koordinere og planlægge initiativer og tiltag, som kan skabe synergi og fremme LGBT+ personers trivsel i København. Det er forventningen, at den mere strukturerede tilgang til arbejdet vil øge opmærksomheden på området.

Arbejdet med politikken har endvidere afdækket tre generelle anbefalinger, som er skrevet ind i politikken:

  • Vores fokus på LGBT+ området skal være vedvarende og blivende.
  • Vi opnår de største forskelle gennem dagligdagens aktiviteter.
  • Vi forsøger altid at kommunikere inkluderende både i skrift og tale, for eksempel på kommunens blanketter.

Endelig lægges der i politikken op til, at der skal ske en opfølgning på politikken om ét år. I den mellemliggende periode har de enkelte fagudvalg mulighed for at benytte politikken som anledning til at drøfte behovet for nye initiativer og/eller samordning af eksisterende indsatser.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt Københavns Kommunes LGBT+ politik godkendes, skal der et år efter vedtagelsen foretages en opfølgning på politikken.

De enkelte fagudvalg har endvidere mulighed for at benytte politikken som anledning til at drøfte behovet for nye initiativer og/eller samordning af eksisterende indsatser.

 

Peter Stensgaard Mørch                         /Mads Grønvall

Beslutning

Dagsordenspunkt 12: Vedtagelse af Københavns Kommunes LGBT+ politik (2017-0333026)

Økonomiudvalgets beslutning i mødet den 7. november 2017

Indstillingen blev sendt tilbage til Økonomiforvaltningen med henblik på udbygning af forslaget til Københavns Kommunes LGBT+ politik.

Til top