Særligt uddannelses- og jobforløb for unge i Jobcenter København

Her kan du læse om jobcentrets hjælp til ledige under 30 år, der endnu ikke er klar til at komme i gang med en uddannelse.

Der kan være flere årsager til, at du bliver henvist til et uddannelses- og jobforløb i Jobcenter København. Som oftest er det din konsulent i jobcentret, der har vurderet, at du har brug for ekstra hjælp til at finde den rette vej til en uddannelse. Måske har du nogle udfordringer i dit liv, der gør det svært at starte på en uddannelse. Målet med forløbet er, at du skal tilmelde dig og fuldføre en uddannelse. 
Hvis du bliver henvist til forløbet, modtager du et brev - her står også hvornår og hvor du møder første dag. 

Sådan foregår din hverdag hos os

Et forløb hos os varer typisk i 16 uger - max 25 timer om ugen.
Vi tager udgangspunkt i den plan, du har lagt sammen med jobcentret, og det vil typisk indeholde undervisning, praktikophold og vejledning af din vejleder.

Undervisningen foregår i større eller mindre grupper. Det giver dig mulighed for at dele erfaring med de andre kursister. Du vil også møde specialiserede studievejledere, undervisere og mentorer, der kan hjælpe dig med valg af uddannelse, tilmelding og gennemførelse.

For at du kan nå i mål med dine ønsker til uddannelse, er det vigtigt, at du selv tager ansvar for dit forløb.  Det betyder, at du deltager aktivt.  Det er dig, der ved, hvor du gerne vil hen, og vi vil sammen med dig lægge alle kræfter i, at du får opfyldt dine drømme og ambitioner. 
Det er vigtigt for os, at du oplever, at forløbet er trygt. Samtidig skal du have den hjælp, du har brug for. Møder du ikke op, så ringer vi til dig eller møder op på din adresse. Det gør vi, fordi vi gerne vil støtte dig i at komme videre.

Mødepligt

Når du visiteres til et forløbet her i jobcentret, har du mødepligt.  Det betyder, at du skal overholde dine aftaler og deltage aktivt i undervisningen. Udebliver du, kan det få konsekvenser for din uddannelseshjælp.

Ved sygdom

Hvis du bliver syg, skal du kontakte os på telefon 82 56 58 00 inden mødetidspunktet samme dag.

Har du spørgsmål til forløbet, inden du starter?

Ring på 82 56 58 00

Kontakt