Mindre madspild i København - spis det hele

En dansker, som bor i lejlighed, smider knap 60 kilo mad ud om året, som kunne være spist. Få gode råd til at mindske dit madspild.

Det er 9 ud af 10 københavnere, der synes, at det er vigtigt at bekæmpe madspild, så nu lancerer Københavns Kommune kampagnen SPIS DET HELE, som sætter fokus på området – og hvad man kan konkret kan gøre hjemme i husholdningen.

Hvad kan du gøre for at mindske madspild

  1. Beslut hvad I skal spise til aftensmad aftenen før. Kig i køleskabet og se hvad I har
  2. Lav en ugentlig dag med køleskabs-buffet, hvor I spiser, hvad I har af middagsrester og fødevarer, der snart skal spises
  3. Lav en ”Skal spises snart” hylde i køleskabet, hvor rester og mad med kort holdbarhed kan opbevares
  4. Brug dine sanser til at vurdere holdbarheden på de madvarer, der er mærket med ’Mindst holdbar til’/ ’Bedst før’. Selvom datoen er overskredet, kan madvaren stadig spises, hvis den lugter og smager fint.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.