Virksomheders skriftlige kommunikation med det offentlige - Digital Post

Alle virksomheder og foreninger med et CVR-nummer skal have Digital Post for at kommunikere sikkert med det offentlige.
Opret Digital Post for din virksomhed på Virk.dk

Med Digital Post får virksomheden eller foreningen alle vigtige meddelelser om fx sygedagpenge, straffeattester, bilsyn og årsregnskab. Det er virksomhedens ansvar at læse posten.

Digital Post følger virksomhedens CVR-nummer – uanset om I flytter eller skifter e-mail. Sikkerheden er høj. Kravet til en krypteret forbindelse giver garanti for, at ingen uvedkommende får adgang til oplysningerne.
 
Det kræver en NemID-medarbejdersignatur at oprette postkassen. På Virk.dk/postkasse kan du finde hjælp til både Digital Post og NemID. Samme sted kan du kontakte en hotline, hvis du har brug for hjælp. Det er gratis at oprette en Digital Post-adresse.

Med Digital Post til virksomheden kan du:

  • Få adgang til sikker kommunikation med det offentlig
  • Samle al virksomhedens digitale post i samme postkasse. Det gælder også post fra e-Boks
  • Opbevare virksomhedens digitale post nemt og overskueligt i digitale mapper
  • Skrive til det offentlige og modtage digitalt svar – adressebogen gør det er nemt at finde den rette modtager.

Fritagelse for Digital Post

Virksomheder, foreninger og andre med et CVR-numre vil kun kunne blive fritaget, hvis de ikke kan få en internet-forbindelse på mindst 512 kbit downstream. Det forventes derfor ikke, at nogen virksomheder i Københavns Kommune lever op til kriterierne.

Hvis en virksomhed ønsker at søge om at blive fritaget for Digital Post, skal fx direktøren eller et medlem af foreningens bestyrelse (en tegningsberettiget) møde personligt op i et Borgerservice-center og udfylde og underskrive en blanket. Det er ikke muligt at søge via internettet eller pr. post. En fritagelse varer i to år, og virksomheden får besked inden udløb.
Virksomhederne kan søge om at blive fritaget fra den 1. september 2013.   

Læs mere, eller log på din virksomheds digitale postkasse på Virk.dk

Kontakt