Vil du være frivillig inden for demens?

Sådan kan du involvere dig i demenssagen.

Aktivitetsven

Aktivitetsven er for dig, der har lyst til at lave frivilligt arbejde, hvor venskab og hyggeligt samvær er i centrum. Du kan blive frivillig uanset hvor i København, du er bosat.

Vi matcher dig med en person med demens, som du deler interesser med og som bor i nærheden af dig. Sammen mødes I over aktiviteter, som I begge kan lide, og opbygger en social relation.

I kan for eksempel gå en tur, kigge i fotoalbummet over en kop kaffe, gå på museum eller dele hyggelige stunder over madlavning eller strikketøj.

Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Du kan læse om at være aktivitetsven på Alzheimerforeningens hjemmeside: Aktivitetsvenner - Alzheimerforeningen - Alzheimer

Demensven

Som demensven får du viden om demenssygdomme, hvordan du selv kan forebygge demens, og hvordan du bedst kan hjælpe mennesker med demens i din omgangskreds. Dét, som måske virker som en lille indsats fra dig, kan gøre en stor forskel for et menneske, der lider af demens.

Som demensven forpligter du dig kun til at få videns om demens; ikke til at deltage i aktiviteter eller andet. Det foregår typisk ved at kommunens medarbejdere holder et foredrag i din forening, butik eller lignende.

Du kan blive demensven ved at gå ind på Alzheimerforeningens hjemmeside og melde dig til: Sig ja til mere viden om demens - Demensven

Hvis du gerne vil være med til at fortælle om demensvenlighed, kan du endvidere blive certificeret demensveninstruktør. Så kan du selv uddanne demensvenner, eller du kan være til at arrangere demensvenmøder sammen med
kommunens demensveninstruktører.

Hvis du vil vide mere om, demensvenner eller demensveninstruktører, kan du kontakte medarbejderne i Demensvenligt Vanløse.