Søg

Spejderhus Brønshøj

Spejderhus Brønshøj er nomineret ved årets bygningspræmiering. Læs projektteamets præsentation af byggeriet her.
Fotograf
Thomas Lekfeldt

En urban spejderhytte

”Det er en spejderhytte: En kæmpestor bivuak i cortenstål, det er en skulpturel kasse, det er et hus, en trappe, et kvadrat og en grøn gård i dialog med både det fredede Brønshøj Vandtårn, de gamle kastanjetræer og en ny cirkelhave.” Citat Holger Dahl

En urban spejderhytte der skaber ramme for mange forskellige aktiviteter, i et udemiljø med stærkt naturpræg lige midt i storbyen.

Skoler, dagplejere, fritidshjem og andre foreninger som fx Rollespilsfabrikken inviteres ind på grunden og i huset som nye brugere, sammen med spejderne B21st Barking.

Spejderhuset ligger i hjørnet ved Brønshøj Vandtårn, hvorfra det indre gårdrum åbner sig ud mod parkområdet, og inviterer til forskellige udendørsaktiviteter i det ellers tæt beboet byområde.
Fotograf
VEGA Landskab
Spejderhuset er konstrueret i træ, og er indvendigt beklædt med træfinerplader som sammenbinder trægulve og de gennemgående træakustiklofter der løber op i de markante ovenlys.
Fotograf
ONV Arkitekter
Stue og førstesal forbindes med en trappe-tribune, der giver plads til udendørsaktiviteter som møde og læringsrum for forskellige spejderaktiviteter.
Fotograf
ONV Arkitekter

Fakta

Bygherre

Bellahøj-21st Barking Gruppe

Projektteam

ONV Arkitekter

Øllgaard Rådgivende Ingeniører

VEGA Landskab

Samarbejdspartner med VEGA Landskab: Nicolai Bülow Rousting

Fakta om byggeriet 

Adresse: Brønshøjvej 29, 2700 Brønshøj

Bydel: Brønshøj

Kategori: Nybyggeri

Funktion: Spejderhus