Pasning og skole - sådan gør vi under corona-virus

Se, hvordan situationen påvirker pasning og skole i Københavns Kommune.

Opdateret den 8. oktober kl. 15:58

Københavns skoler og daginstitutioner følger de nationale retningslinjer og anbefalinger. Sundhedsmyndighederne anbefaler blandt andet at sociale arrangementer og lejrskoler aflyses eller udskydes. Forældre og børn vil få direkte besked fra deres skole eller daginstitution. 

Fortsat stort fokus på hygiejne, ekstra rengøring og en tryg hverdag

Skoler og daginstitutioner skal leve op til en række krav for at mindske smittespredning. Der er stadig stort fokus på den daglige hygiejne, og der er afsat ekstra penge til rengøring af blandt andet toiletter og kontaktpunkter. Den enkelte skole eller institution kan derudover vælge at lave ekstra forholdsregler, der passer til den lokale situation.

Forældre og børn får direkte besked om den lokale hverdag fra deres skole eller institution.

Smitte og test

Vi skal stadig passe ekstra godt på hinanden. Både børn og voksne skal blive hjemme og kontakte deres læge, hvis de oplever symptomer på corona-virus. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/da/corona/Hvis-du-har-symptomer_-er-syg-eller-smittet/Hvis-du-bliver-syg

Hvis et barn er smittet med corona-virus, er det vigtigt at informere skolen eller institutionen, og barnet skal holdes hjemme. Lederen af skolen eller institutionen vil sammen med kommunens sundhedsteam vurdere hvilke børn og medarbejdere, der har været i nær kontakt med den smittede. Forældrene til de såkaldte ”nære kontakter” vil få direkte besked om isolation, test og information om, hvornår barnet kan vende tilbage.

De nære kontakter skal testes for corona-virus. Det er forældrene, der skal sørge for at få tid til en test. Når svaret på testen er negativt - og altså ikke viser tegn på corona, må man komme tilbage i skole eller institution. Børn under 12 år kan vælge 7 dages isolation i stedet for test.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Har-dit-barn-symptomer-der-kan-vaere-COVID-19-eller-er-der-smitte-i-dit-barns-dagtilbud-eller-skole_

Mulighed for at søge dagpenge

Hvis dit barn er hjemsendt fra skole eller daginstitution på grund af corona-virus, enten som nær kontakt eller smittet, kan du være berettiget til at få dagpenge, mens du passer dit barn. Du kan læse mere om muligheden på denne side på Borger dk 

Rejsevejledning

Hvis man skal ud at rejse, er det vigtigt at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Vejledningerne opdateres løbende og opdeler lande i gule, åbne lande og orange, karantæneramte lande.

Børn, der har været ude at rejse i gule lande, må komme i institution eller skole som normalt. 

Hvis dit barn derimod har rejst til et land, der er orange på grund af et højt antal smittede, skal dit barn blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Vær opmærksom på, at et hjemmeophold efter udlandsrejse vil blive registreret som fravær i skolen, med mindre man har helt særlige grunde til at rejse.

Find de præcise regler på Udenrigsministeriets hjemmeside og Politiets hjemmeside, hvis I planlægger rejser.

Kontakt