Pasning og skole - sådan gør vi under corona-virus

Se, hvordan dagtilbud og skoler fungerer under corona.

Opdateret den 1. juli kl. 09:40 2021

Vuggestue, dagpleje og børnehave

Vuggestuer, børnehaver og dagplejer er åbne med et ekstra fokus på hygiejne i hverdagen.

0.-10. klasse

Skoler og fritidstilbud er åbne for alle elever på alle klassetrin. Alle elever, der er fyldt 12 år, opfordres kraftigt til løbende at blive testet. Læs mere på siden kviktest af skoleelever.

Smitte og nære kontakter

Både børn og voksne skal blive hjemme, hvis de har symptomer på coronavirus. Hvis et barn bliver smittet med coronavirus, er det vigtigt at informere skolen eller institutionen og holde barnet hjemme. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: Hvis du får symptomer på COVID-19 og Særligt om børn og COVD-19. Du kan også kontakte Coronahotline for smitteopsporing, hvis du har spørgsmål. Du finder kontaktoplysningerne hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

I tilfælde af smitte på en institution eller skole vil forældrene til de børn, som er "nære kontakter" til en smittet, få direkte besked fra den lokale leder. Nære kontakter skal testes to gange for coronavirus og blive hjemme, indtil der er negativt svar på begge coronatest. Testene skal tages 4 og 6 dage efter sidste kontakt med den smittede. Børn under 13 år kan vælge 7 dages isolation i stedet for test. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: Nær kontakt til en smittet og Hvornår du skal testes for COVID-19.

 Mulighed for at søge dagpenge

Hvis dit barn er hjemsendt enten som nær kontakt eller som corona-smittet, kan du være berettiget til at få dagpenge, mens du passer dit barn. Du kan læse mere om muligheden på denne side på Borger dk

Rejsevejledninger og indrejseregler

Følg Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvis du eller din familie skal ud at rejse. Vejledningerne opdateres løbende og opdeler lande og regioner i grønne, gule, orange og røde. Farverne har betydning for, om du ved indrejse skal testes og i isolation. 

Find de præcise rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Læs mere her: Rejser til eller via Danmark

Kontakt