Pasning og skole - sådan gør vi under corona-virus

Se, hvordan situationen påvirker pasning og skole i Københavns Kommune.

Situationen i daginstitutioner og skoler er efterhånden vendt tilbage til en normal hverdag.

Fra den 1. august lemper sundhedsmyndighederne den generelle anbefaling om at holde minimum en meters afstand mellem børn i klassen og på stuen. Der skal dog fortsat være en meters afstand, hvis de er sammen med andre klasser eller stuer på for eksempel fællesarealer.

Undervisningen i skolerne vil efter sommerferien derfor ikke længere være nødundervisning, men vil blive gennemført efter de almindelige bestemmelser i lovgivningen.

På skoler og i daginstitutioner vil der fortsat være stort fokus på rengøring og hygiejne for at begrænse smittespredning.

Forældre og børn får direkte besked fra deres skole eller daginstitution, hvis der sker ændringer efter sommerferien.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet har åbnet for rejser i en række lande. Rejsevejledningerne er baseret på den sundhedsmæssige situation i landene, så følg godt med på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvis I planlægger rejser.

Hvis dit barn har været ude at rejse til et ’karantæne-land’ skal du holde dit barn hjemme fra skole eller institution i 14 dage efter hjemkomst. Det behøver du derimod ikke, hvis dit barn har rejst til et af de såkaldte ’åbne’ lande eller regioner.

Vær opmærksom på, at et hjemmeophold efter udlandsrejse vil blive registreret som fravær i skolen, med mindre man har helt særlige grunde til at rejse.

Pladsanvisningen og friplads

Efter corona bliver nye børn igen tilbudt plads i byens institutioner, men det betyder et stort pres på Pladsanvisningen, som desværre har længere svartider.

Du skal være opmærksom på, at du kan søge om friplads, hvis din indkomst er faldet markant under corona-krisen. Læs mere om friplads her.

Gratis sommeraktiviteter for børn og unge

Der er i år planlagt ekstra sommerferieaktiviteter for børn og unge efter corona-krisens nedlukning.

Vi tilbyder mange forskellige gratis sommerferieaktiviteter til familier, børn og unge i alderen 6-17 år. Se alle tilbud her.

Kontakt