Pasning og skole - sådan gør vi under corona-virus

Se, hvordan situationen påvirker pasning og skole i Københavns Kommune.

Opdateret den 20. januar kl. 15:24

Skoler og fritidstilbud

Landets skoler, fritidshjem og klubber er lukkede foreløbig frem til og med den 7. februar på grund af de meget høje smittetal. De nye tiltag skal hjælpe med at bryde smittekæderne og undgå overbelastning af sundhedsvæsenet.

Der er digital fjernundervisning for de hjemsendte elever i 0.-10. klasse. Elever og forældre orienteres løbende af deres skole via AULA. Fjernundervisningen er nødundervisning, og der undervises derfor ikke i fuldt skema.

Der er desuden mulighed for nødpasning for elever i 0.-4. klasse. Nødpasningen er et tilbud til de forældre, der selv vurderer, at de har brug for pasning. Nødpasning aftales med den enkelte skole og fritidshjem.

Elever med særlige behov

Sårbare elever er undtaget nedlukningen – fx elever i specialundervisning eller elever med særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.

Dagtilbud

Vuggestuer, børnehaver og dagplejer er fortsat åbne som normalt, og vi har et godt og trygt tilbud til alle børn, der har brug for pasning.

Forældre opfordres dog til at holde børn hjemme fra dagtilbud, hvis det er muligt. Det kan fx være forældre, der selv er hjemsendt, og som ikke skal passe deres arbejde hjemmefra. Ved at holde børn hjemme kan kontakt og smitte begrænses, men samtidig skal så mange forældre som muligt kunne passe deres arbejde for at holde samfundet i gang. Det er derfor op til den enkelte familie at vurdere, om der er brug for pasning for at få arbejde, hverdag og familieliv til at hænge sammen.

Smitte og test

Vi skal fortsat passe ekstra godt på hinanden. Både børn og voksne skal blive hjemme, hvis de oplever symptomer på corona-virus. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: Hvis du får symptomer på COVID-19

Hvis et barn er smittet med corona-virus, er det vigtigt at informere skolen eller institutionen, og barnet skal holdes hjemme. Den lokale leder vil sammen med kommunens sundhedsteam vurdere hvilke børn og medarbejdere, der har været i nær kontakt med den smittede. Forældrene til de såkaldte ”nære kontakter” vil få direkte besked.

Nære kontakter skal testes for corona-virus og blive hjemme, indtil der er negativt svar på to corona-test. Når man er testet to gange, og den anden test heller ikke viser tegn på corona-virus, må man komme tilbage i institution/skole. Testene skal normalt tages 4 og 6 dage efter sidste kontakt med den smittede. Det er forældrene, der skal sørge for at booke tid til test. Børn under 12 år kan vælge 7 dages isolation i stedet for test. Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: Nær kontakt og 'Anden kontakt'

Mulighed for at søge dagpenge

Hvis dit barn er hjemsendt enten som nær kontakt eller som corona-smittet, kan du være berettiget til at få dagpenge, mens du passer dit barn. Du kan læse mere om muligheden på denne side på Borger dk

Rejsevejledning

Følg Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvis du eller din familie skal ud at rejse. Vejledningerne opdateres løbende og opdeler lande og regioner i grønne, gule, orange og røde.

Børn, der har været ude at rejse i grønne og gule lande eller regioner, må komme i institution som normalt.

Hvis dit barn derimod har rejst i et land eller en region, der er orange eller rødt, på grund af et højt antal smittede, skal dit barn blive hjemme i 10 dage efter hjemkomst. Det er dog muligt at vende tilbage til skole eller daginstitutionen tidligere, hvis dit barn får et negativt svar på en test, som er foretaget på 4. dagen efter hjemkomst.

Find de præcise rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside og Politiets hjemmeside, hvis I planlægger rejser.

Kontakt