Pasning og skole - sådan gør vi under corona-virus

Se, hvordan situationen påvirker pasning og skole i Københavns Kommune.

Opdateret den 6. august kl. 15:15

Situationen i daginstitutioner og skoler er efterhånden vendt tilbage til en normal hverdag.

Sundhedsmyndighederne har lempet på anbefalingerne om at holde minimum en meters afstand mellem børn i klassen og på stuen, så de kan vende tilbage til en mere normal hverdag efter sommerferien. 

Undervisningen i skolerne vil efter sommerferien derfor ikke længere være nødundervisning, men vil blive gennemført efter de almindelige bestemmelser i lovgivningen.

Der er dog en række krav som skoler og daginstitutioner skal leve op til for at mindske smittespredning. Der vil fortsat være stort fokus på rengøring og hygiejne. Derudover kan der være øvrige forholdsregler, som træffes på den enkelte institution eller skole for at mindske smitten.

Forældre og børn får direkte besked fra deres skole eller daginstitution, hvis der gælder særlige forhold her. Hvis du har spørgsmål til det, skal du kontakte din skole eller institution direkte.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet har åbnet for rejser i en række lande. Rejsevejledningerne er baseret på den sundhedsmæssige situation i landene, så følg godt med på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvis I planlægger rejser.

Hvis dit barn har været ude at rejse til et ’karantæne-land’ skal du holde dit barn hjemme fra skole eller institution i 14 dage efter hjemkomst. Det behøver du derimod ikke, hvis dit barn har rejst til et af de såkaldte ’åbne’ lande eller regioner.

Vær opmærksom på, at et hjemmeophold efter udlandsrejse vil blive registreret som fravær i skolen, med mindre man har helt særlige grunde til at rejse.

Gratis sommeraktiviteter for børn og unge

Der er i år planlagt ekstra sommeraktiviteter for børn og unge efter corona-krisens nedlukning.

Vi tilbyder mange forskellige gratis sommeraktiviteter til familier, børn og unge i alderen 6-17 år. Se alle tilbud her.

Kontakt