Arkivnyhed - kan være forældet

Wonderful Weddings i København ved Eurovision

12.02.2014
Byen kommer til at emme af liv, fest og glade mennesker fra hele verden.

Mens 170 mio. tv-seere på verdensplan ser med på skærmen, når Eurovision Song Contest 2014 bliver afholdt i Danmarks smukke hovedstad til maj, kan giftelystne par opleve begivenheden på helt tæt hold og samtidig sige ja til hinandens kærlighed i Danmarks vidunderlige hovedstad. 

Københavns Kommune bidrager til festen på mange måder og glæder sig til at byde Eurovisionsfans fra hele verden velkommen i byen. Et helt særligt tilbud er, at danske og udenlandske homo- og heteroseksuelle par kan blive gift i dagene op til musikkonkurrencens finale på tre udvalgte steder i København enten den 7., 9. eller 10. maj. Ved at blive gift under årets Eurovision kan besøget til idylliske København for det enkelte par stå tilbage som en uforglemmelig og romantisk oplevelse. 

-Vi har siden 2010 haft stor succes med at vie både par af samme køn og par af modsat køn under åben himmel på udvalgte steder i København. Som by gør vi meget ud af, at alle skal være velkomne og Eurovision er en oplagt anledning til at tilbyde vielser, forklarer Direktør i Københavns Borgerservice, Thomas Jakobsen, der er ansvarlig for vielser i Københavns Kommune.

De tre vielsesplaceringer afspejler byen på hver deres unikke måde og kommende ægtefolk kan selv vælge, hvilken mindeværdig fortælling netop deres bryllup i København skal have. 

Den 7. maj vil der være stort anlagt bryllupsceremoni med orkestermusik, kor og Operaen som beundringsværdig atmosfærefyldt baggrund. Her kan udkårne få deres gensidige ja på kanten af Københavns Havn i eventyrlige omgivelser.

Den 9. maj lægger Højbro Plads brosten til en helt dag i kærlighedens tegn. Pladsen ligger på The Eurovision Fan Mile i hjertet af København med udsigt til Christiansborg, hvor ægteskabets mangfoldighed for første gang blev anerkendt. 2014 markerer nemlig 25-året for loven om registrerede partnerskaber, og det ønsker Københavns Kommune at fejre. Danmark var det første land i verden, hvor registrerede partnerskaber blev lovliggjort. Efter vielsen vil det være muligt for det enkelte par at holde deres bryllupsfest i Københavns gader omgivet af andre festglade Eurovision-fans og slutte af med at opleve et af ESC-showene live.

Den 10. maj lægger Københavns Kommunes CO2-neutrale bryllupsbåd fra land lastet med champagne og kanapeer. Her er der mulighed for at blive gift, mens Eurovision Island og byens største attraktioner som Den Lille Havfrue, Operahuset og Nyhavn glider forbi.

Forpersonen for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT) i Danmark, Søren Lauersen, glæder sig over initiativet og udtaler samtidig om den historiske anledning:

- I 1989 dannede Københavns Rådhus ramme om indgåelsen af verdens første registrerede partnerskab. Nu, i 25-året, lægger Københavns Kommune igen rammer til mangfoldigheden med vielsesarrangementerne i byens rum. Jeg er sikker på, mange par i alle regnbuens farver fra både ud- og indland vil tage imod tilbuddet, forklarer han, samtidig med at Direktøren for Københavns Borgerservice understreger:

-Vi gør meget ud af, at den enkelte vielse bliver nærværende og personlig og vi ser frem til at vie alle par – uanset deres seksuelle orientering under Eurovision. Hvis man ikke bor i Danmark, er det dog vigtigt at beslutte sig for ægteskabet på forhånd og indsende de relevante dokumenter, inden ankomsten til København, slutter Thomas Jakobsen.

Læs mere om de enkelte vielseslokationer, priser og dokumentationskrav på Københavns Kommunes hjemmeside

Fakta:

• Københanvs Kommune opkræver et gebyr på 500 kr. for sagsbehandling, hvis begge parter bor uden for Danmark.  

• Københavns Kommune varetager omkring 3000 vielser årligt

• Heraf har omkring 500 par valgt at blive viet i det fri i København i stedet for på Rådhuset. 

Spørgsmål kan rettes til:

Direktør for Københavns Borgerservice, Thomas Jakobsen:

Kommunikationskonsulent Andreas Auring Kaae, tlf.: 2498 1264