Arkivnyhed - kan være forældet

Vuggestuer og børnehaver i København sparer på vandet

06.04.2017
15 millioner liter vand. Så meget vil Københavns daginstitutioner mindske deres forbrug af vand i 2017.

Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Ejendomme og HOFOR er gået sammen i et vandsparerprojekt, der skal reducere vandforbruget i de københavnske daginstitutioner med hele 10 %. 208 institutioner får sat vandspareperlatorer på sine vandhaner og institutionerne vil stille skarpt på gode vandvaner. Sådan vil man opnå besparelsen og bidrage til bedre miljø.

Forvaltningens gårdmandskorps rykker ud
120 gårdmænd fra Gårdmandskorpset har været på kursus hos HOFOR, som er leverandør af rent drikkevand til hele København. På kurset har gårdmændene fået forskellige tips og tricks til at spare på vandet, som de vil dele ud af i institutionerne samtidig med, at de sætter 4000 vandspareperlatorer på vandhanerne rundt i de 208 institutioner i København.

De gode vandvaner i fokus
Det er altså ikke kun de tekniske løsninger, det handler om. Når gårdmændene besøger institutionerne har de forskellige materialer med under armen. Her er der gode råd til institutionens pædagoger og ledere, som de f.eks. kan hænge op i de områder, hvor der bruges vand.

Rådene kan hjælpe personalet med at huske og dele viden om gode vandvaner med børn og forældre i hverdagen. Der bliver således i projektet både sat fokus på en konkret, teknisk indsats mod vandspild samt lagt op til en vedvarende indsats med at skabe bevidsthed om gode vandvaner for alle københavnere allerede fra barnsben.

Projektet bliver fulgt tæt af alle samarbejdspartnerne, og der vil blive lavet en evaluering både halvvejs og ved udgangen af 2017 for at se, hvor meget vand, der er blevet sparet i alt. 

Kontakt:
Søren Christiansen, projektleder i HOFOR, tlf. 2795 4124, mail: schr@hofor.dk
Kim Michael Buddig jendig, teamleder i Gårdmandskorpset, tlf. 2869 8039, mail: cp3q@buf.kk.dk

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.