Arkivnyhed - kan være forældet

Virksomheder bør tage socialt ansvar

14.05.2013
Ny kampagne retter fokus mod, at mindst 1.500 unge københavnere mangler en praktikplads for at kunne gøre deres uddannelse færdig. Det er et kæmpe problem, ikke bare for de unge, men også for samfundet, som kommer til at mangle faglært arbejdskraft. Øens Murerfirma A/S har gjort social ansvarlighed til en god forretning.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd pegede for nylig på, at der er brug for at få løftet flere ufaglærte til fagligt niveau, hvis vi ikke skal stå og mangle faglært arbejdskraft i fremtiden. Det budskab er Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses og integrationsborgmester i København helt enig i. I denne uge sender hun derfor et postkort til 400 små og mellemstore virksomheder med en appel om at række hånden ud til de unge, som mangler en praktikplads. Også i bybilledet vil hovedstadens trafikanter kunne læse plakatsøjler med budskaberne ”Al begyndelse er svær – Lad den ikke være umulig” og ”Klar, parat, parat”. Formålet er at gøre de københavnske virksomheder opmærksomme på, at de har nøglen til at løse problemet med, at for mange unge, ofte nogen, som har haft det svært i skolen, ikke kan gøre deres uddannelse færdig uden en lære- eller elevplads."Det er et kæmpe problem, at vi mangler praktikpladser til vores unge. Derfor forsøger vi nu med den her kampagne, at få virksomhederne til at tage ansvar og åbne døren for de elever og lærlinge, som måske ikke lige står forrest i køen blandt ansøgerne til lærlinge- og elevstillinger. Jeg ved mange virksomheder gør, hvad de kan, men vi kan se, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, siger," siger Anna Mee Allerslev.

Kontakt Ungecentret

Anna Mee Allerslev opfordrer virksomheder, som overvejer at ansætte lærlinge eller elever, til at kontakte praktikpladsenheden i Jobcenter København – Ungecentret, der har specialiseret sig i at hjælpe virksomhederne med at finde unge egnede københavnere.

Kontakt Ungecentret på telefon 8256 3894Ungecentret tilbyder en service, der i år er særligt målrettet små og mellemstore virksomheder, der beskæftiger lærlinge og elever. Ungecentret afdækker virksomhedens profil og finder egnede unge københavnere, der matcher profilen. På den måde undgår virksomheden at bruge kræfter på rekrutteringen. Mange tager også imod tilbud om virksomhedspraktik, så den unge og virksomheden kan se hinanden an, inden der underskrives en forpligtende uddannelsesaftale.


Murerfirma hjælper udsatte unge ind på arbejdsmarkedet

En af de københavnske virksomheder, som trods krisen tager praktikanter, er Øens Murerfirma A/S på Amager. Her er Jan Elving stifter og medejer, og han har gennem sine 22 år som mester haft omkring 150 lærlinge gennem systemet. Sidste år modtog Øens Murerfirma CSR-prisen  foran virksomheder som ATP og Dansk Supermarked for arbejdet med at hjælpe udsatte unge med en problemfyldt baggrund ind på arbejdsmarkedet."Vi har i gennem mange år valgt at give unge en chance for at få en god uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet, uden at det er gået ud over vores forretning. Nogle af de unge har haft nogle ting i bagagen, som har betydet, at de måske skulle have en ekstra chance for at vise, at de var noget værd. Jeg er glad for, at vi både er med til at hjælpe de unge på vej, men også at vi i København fortsat har uddannede murere, som kan bygge vores boliger, skoler og daginstitutioner," siger Jan Elving.Det er det Lokale Beskæftigelsesråd, som finansierer kampagnen.