Arkivnyhed - kan være forældet

Vild, vildere, Hverdagsaktivist

04.12.2018
Juleafslutning ender i prisuddelingsfest, da Hverdagsaktivisterne mandag eftermiddag bliver hyldet som vindere af Handicapprisen 2018.

Af Katrine Schmidt Jensen, CSBB

I salen i Sundby Væksthus bliver der spillet julemusik, mens folk gør sig klar til at indtage gløgg og æbleskiver. Anledningen er juleafslutning for frivilligkorpset Hverdagsaktivisterne. Tror de. For pludselig bliver musikken skruet ned og ind træder socialborgmester Mia Nyegaard, administrerende direktør i Socialforvaltningen Nina Eg Hansen og medlem af Handicaprådet Steen Stavngaard bærende på en kæmpe papkort-check, blomster og diplom.

Socialborgmester Mia Nyegaard griber mikrofonen. Til et måbende publikum løfter hun sløret for, at Hverdagsaktivisterne er vinderne af Handicapprisen 2018. 

"Prisen er et symbol på det fantastiske arbejde, I yder som Hverdagsaktivister. I giver så meget, når I fx er frivillige ved Priden og Copenhell. I er en glæde at følge i medierne, på de sociale medier og ude i virkeligheden. I tager jeres job alvorligt, og I får os andre til at smile. Mange tak for det", siger Mia Nyegaard.

Steen Stavngaard fra Handicaprådet har æren af at overrække checken på de 6000 kroner, der følger med prisen.

"Frivillighed er et nøgleord i dagens Danmark. I viser, at alle kan være frivillige, I hjælper andre, og I gør en forskel for vores by. Det er så velfortjent, at I modtager denne pris", understreger han.  

Det er fedt at hjælpe andre mennesker

En af hverdagsaktivisterne hedder Niels-Erik Hansen. Han er den aktivist, der har lagt allerflest timer i projektet, blandt andet som frivillig i it-cafeen på Københavns Hovedbibliotek. 

"Jeg blev meget overrasket og var lidt i chok. Jeg vidste slet ikke, vi ville få prisen," siger en glad Niels-Erik Hansen efter afsløringen af prisen. For ham er det en glæde at være hverdagsaktivist.

"Det er fedt at hjælpe andre mennesker, sjovt at møde nye mennesker og så er det rart at få ros for det, jeg laver", fortæller Niels-Erik Hansen, der som hverdagsaktivist oplever, at mange nu har brug for hans hjælp. 

Powerfuld projektleder baner vejen for Hverdagsaktivisterne

En særlig anerkendelse til idékvinde og projektleder for Hverdagsaktivisterne, Camilla Køhler Karlsson, er også en del af prisen. Hun får overrakt blomster og gave af direktør, Nina Eg Hansen:

"Uden Camilla havde Hverdagsaktivisterne ikke eksisteret. Camilla har et imponerende drive og gåpåmod, som har bidraget til, at Hverdagsaktivisterne i dag er så stor en succes", siger Nina Eg Hansen.

Og det er en overvældet og rørt projektleder, der modtoger prisen.

"Tænk sig vi startede først for alvor op i maj i år og nu står vi i december og modtager Handicapprisen. Det er meget overvældende", siger Camilla Køhler Karlsson.

"Det betyder utrolig meget at modtage sådan en fin pris. Det viser os, at der er andre end os selv, der kan se potentiale i det, vi laver. Det er et kæmpe skulderklap og giver mere blod på tanden til at fortsætte. Vi er vilde i dag, og endnu vildere i morgen," siger Camilla Køhler Hansen.

Ifølge Camilla Køhler Karlsson har 2018 været et vildt år, men 2019 bliver endnu vildere:

"Vi udfordrer normalitetsbegrebet, for hvad er normal? Vi er lige så normale som alle andre, og vi har udfordringer som alle andre. Det betyder meget for os at vise, at selvom vi har udfordringer, så kan vi være frivillige ligesom alle andre, vi kan yde et stykke arbejde til glæde for hele civilsamfundet. Og det bliver vi ved med. Jeg hader begrebet borgere med handicap, autister, you name it. Jeg føler ikke, jeg arbejder med borgere med handicap. Jeg vil hellere kalde det mulighedshæmmede mennesker, og det vi i Hverdagsaktivisterne så kan, er at skabe muligheder for alle."

Ved prisuddelingens afslutning griber Camilla Køhler Karlsson mikrofonen og taler direkte til aktivisterne:

I bidrager med så meget fedt, og jeg nyder hvert sekund med jer. Ingen kan alt, men alle kan noget. Og sammen kan vi alt. Glædelig jul alle sammen!

Og så er der ellers dømt krammere hele vejen rundt. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.