Arkivnyhed - kan være forældet

Valbykonen lufter sine hunde

17.06.2013
På en dejlig solskinsdag i maj blev ”Kone med hundene” indviet på Valby Tingsted.

Hanne Varming er en af vore populæreste billedhuggere, og hendes figurer vækker altid et genkendelsens smil hos betragteren. Alle kender de to unge kvinder, der står og læner sig ud over rækværket i Kastrup Lufthavns ankomsthal, og mange går dagligt forbi og smiler ad de to gamle mennesker, der sidder på en bænk på Kultorvet.

Nu er byen blevet beriget med endnu en skulptur af Hanne Varming. På en dejlig solskinsdag i maj blev ”Kone med hundene” indviet på Valby Tingsted. På lokalt initiativ var der skaffet midler til indkøb af bronzeskulpturen af den trivelige dame, der lufter sine to små hunde. En anonym giver bidrog med 600.000 kr., og de sidste 100.000 kr. kom fra Danske Bank, Galleri Varming og Valby Lokaludvalg.

Med til historien hører, at kunstneren for år tilbage havde atelier på Mosedalsvej, hvorfra hun havde udsigt til Valby Tingsted. Herfra kunne hun også betragte det lokale folkeliv på pladsen. Ideen til mange af Hanne Varmings figurer er netop opstået som erindringsglimt af mennesker i hverdagssituationer, som her den hundeluftende kone.