Arkivnyhed - kan være forældet

Vær med til at bruge 34 mia. kr.

21.10.2013
Er du på Kultorvet i dag? Så kig ind hos Niels Brock og giv din stemme til kommunal- og regionsvalget.

34 mia. kr. Så stor er pengeposen, byens politikere fordeler hvert år. Skal politikerne bruge flere penge på cykler, skoler, skrald eller noget fjerde? Fortæl dem, hvad du synes ved at give din stemme.

Et hold valgspecialister fra kommunens borgerservice besøger Niels Brock som led i kampagnen ’Brug Stemmen’. Kampagnen skal gøre det lettere for bl.a. unge at stemme til kommunal- og regionsvalget.

”Det er særligt de unge, der ikke får stemt”, siger Thomas Jakobsen, direktør for Københavns borgerservice. Ifølge ham er det derfor bl.a. på gymnasier og tekniske skoler, at Københavns kommune skal forsøge at hive flere vælgere i land. Det er baggrunden for, at kommunens folk besøger en række af byens uddannelsesinstitutioner i ugerne frem til valgdagen. De har en stemmeurne med under armen, et stativ og nogle forhæng, så de kan tage imod stemmer, hvor de unge er.

”Vi bygger i virkeligheden bare videre på vores positive erfaringer fra folketingsvalget forrige år, hvor vi rykkede et brevstemmested ind midt på Hovedbanegården. Den mulighed benyttede mange vælgere sig af. I år stiller vi lidt ekstra skarpt på bl.a. de unge”, uddyber borgerservicedirektøren. Han besøger selv Niels Brock på Kultorvet i dag for at minde de studerende om det vigtige i at stemme.

Fakta

  • Du kan stemme på Niels Brock, Kultorvet, mandag den 21. oktober kl. 13-16 og tirsdag den 22. oktober 10-14. Du skal bruge ID for at kunne stemme.
  • Indenrigs- og Økonomiminister Margrethe Vestager besøger også Niels Brock 15:30-16. 
  • Unge danskere vælger oftere sofaen, når der er kommunalvalg. I 1997 stemte 55,7 %. I 2009 stemte kun 50,0 %. Tallene dækker over 22-29-årige i København og Århus.
  • Kontakt Mads Peter Aagaard Madsen, Kommunalvalgskonsulent; Mobil: 21 17 08 31; Mail: c31h@okf.kk.dk