Arkivnyhed - kan være forældet

Unge klimaaktivister fra hele verden indtager Københavns Rådhus

08.10.2019
  • Live Like Tomorrow logo
Over 130 unge rykker ind på Københavns Rådhus, når det internationale klimatopmøde, C40 World Mayors Summit, lander i byen fra onsdag 9/10.

Torsdag 10. oktober kl. 9-15 er der meldt ”Youth Takeover” som en del af Københavns klimafestival og værtsbyprogram, Live Like Tomorrow. Her samles unge fra hele verden for at drøfte, hvordan de kan få mere indflydelse på byernes klimaindsatser, og hvordan de kan lære af hinanden i klimakampen.

Overborgmester Frank Jensen (S) har taget initiativ til at afholde ungetopmødet under C40-klimatopmødet. Overborgmesteren vil sikre, at verdens unge klimaforkæmpere tages med på råd, når mere end 80 borgmestre samles i København. Overborgmesteren mødtes allerede i april med unge fra Klimastrejke – Fridays for Future Denmark, Den Grønne Studenterbevægelse på Københavns Universitet, Københavns Fælleselevråd og Københavns Ungeråd for at høre deres stemme i klimakampen.

”Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at samle over 130 unge fra hele verden under topmødet. Det er vigtigt, at de unge bliver hørt, og at vi lytter til deres ideer, når vi griber til handling i klimakampen. Det er nu, vi skal have konkrete klimaløsninger på bordet, og hvor alle gode forslag skal i spil”, siger overborgmester Frank Jensen.

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen deltager i ungetopmødet og skyder debatten i gang, ligesom de unge også drøfter deres ideer med bydelegerede fra C40-topmødet.  

”Jeg er dybt imponeret over de unges mod og engagement i klimakampen. De inspirerer beslutningstagere over hele verden, og jeg ser frem til at diskutere deres ideer til fremtidens bæredygtige byer i dag”, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen.

Overborgmester Frank Jensen mødes allerede på topmødets første dag nu på onsdag med repræsentanter fra Youth Takeover for at tage hul på debatten. Derudover er der pressekonference fredag 11. oktober kl. 14-14.30 i Tivoli Kongrescenter, hvor repræsentanter fra ungetopmødet præsenterer ideer og resultater fra ungetopmødet. Overborgmesteren, borgmester i Los Angeles Eric Garcetti m.fl. deltager i pressekonferencen.

Københavns Kommune arrangerer Youth Takeover i samarbejde med Københavns Universitet, Next Generation City Action (DTU Skylab), tænketanken CONCITO og Planbørnefonden.

Læs mere på Youth Takeovers hjemmeside.

Pressen skal akkreditere sig til C40 World Mayors Summit og pressekonferencen fredag 11. oktober kl. 14-14.30 på akkrediteringshjemmesiden.

Presse, der ønsker at dække Youth Takeover på Rådhuset torsdag 10. okt., skal akkrediteres særskilt. Kontakt Anette Amalie Juhl Lindschouw. Obs: Der er begrænsede pladser.

Kontakt: For pressehenvendelser kontakt venligst Anette Amalie Juhl Lindschouw, Koncernkommunikation i Københavns Kommune, IG9Q@kk.dk, tlf. 2613 6549.

Kontakt