Arkivnyhed - kan være forældet

Unge i København får indflydelse på politikernes beslutninger

13.10.2017
Valget til Københavns nye Ungeråd KBH er i fuld gang, lige nu kan unge melde sig som kandidater, afstemningen foregår fra 30.10-12.11.2017

Unge i København får mulighed for at sætte deres præg på byen i Ungeråd KBH og give politikerne forslag og ideer til, hvordan de drømmer om at deres by og faciliterne for unge skal være. Ungeråd KBH har 35 pladser, som skal besættes ved et valg her i efteråret. Fra den 30. oktober til den 12. november 2017 kan alle unge i alderen 12 til 20 år stemme. Eneste krav er, at de bor i København eller er under uddannelse i København.  Lige nu er opstillingen af kandidater i fuld gang og interesserede kan melde sig helt frem til den 27. oktober 2017.  

Thea Graumann, 15 år, er kandidat til en plads i Ungeråd KBH:

“Jeg synes, det er vigtigt, at unge bliver hørt og er med til at skabe en by, vi alle kan lide at være i. Vi har meget at byde på. Vi er vores fremtid.” 

Tæt samarbejde med Borgerrepræsentationen 

Formålet med Ungeråd KBH er at give de unge indflydelse på udviklingen i Københavns Kommune. Samtidig får de unge indblik i den demokratiske proces og er med til at kvalificere de beslutninger, politikerne træffer. Medlemmerne af Ungeråd KBH skal arbejde direkte sammen med medlemmerne af Borgerrepræsentationen, samarbejdet skal give politikerne indsigt i de unges viden, ideer og behov.

Laura Josefia Falk på 14 år er også en af de unge, der allerede har meldt sig som kandidat til Ungeråd KBH. Hun siger : 

”Der er alt for mange unge i København til at man kan tillade sig at de unge ikke har indflydelse. De Unge har også en stemme, der fortjener at blive hørt.” 

En anden af kandidaterne er Claes Kirkeby Theilgaard, 17 år: 

”De voksne har bestemt længe nok. For mig at se er der ingen grund til, at de unge ikke skal inddrages i beslutningerne, der vedrører Københavns fremtid. For det er os, der er Københavns fremtid. Ungeråd KBH er en god start på det. ”  

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev er helt enig. Hun har i flere år arbejdet for at få et Ungeråd i København.

”I København er vi optaget af at have en tæt dialog med alle byens borgere, og derfor er det så dejligt, at vi nu også har fået Ungeråd KBH. Jeg glæder mig til at blive klogere på alt det, der optager byens unge og høre deres visioner og ideer til, hvordan vi skal indrette os i København.”

Ungeråd KBH mødes første gang i slutningen af november. 

Kontakt

Anni Lundqvist, pressechef, Børne- og Ungdomsforvaltningen, mail ec5q@buf.kk.dk, mobil 25 26 41 63.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.