Arkivnyhed - kan være forældet

Ungdomsskolen afholder RAPKING-finale

20.11.2012
Kl. 15.00 på lørdag går den første af 16 finaledeltagere på scenen i DGI-byen, når Ungdomsskolen afholder finale i RAPKINGskonkurrencen. Alle er velkomne.

RAPKINGS-konkurrencen arrangeres af Københavns Kommunes Ungdomsskole og er Danmarks største rapkonkurrence for unge 13-19-årige. Efter seks indledende runder er en række raptalenter nu klar til at yde deres allerbedste for at vinde den eftertragtede titel – og årets præmie: Et hjemmestudie. 

I år er det femte gang at RAPKINGS-konkurrencen løber af stablen. Ved sidste års konkurrence mødte 1300 rapinteresserede op på finaledagen, og arrangørerne forventer, at endnu flere vil møde op på lørdag, når årets vinder af bliver kåret. 

 Professionelle dommere

Til hver runde i konkurrencen sidder et professionelt dommerpanel klar. Dommernes rolle er at give feedback efter hver enkelt optræden, og dommerne har desuden en af de afgørende stemmer, når vinderen kåres.

Lørdagens dommerpanel består af de to rappere Pede B og Ataf Khawaja. Pede B er blandt andet kendt fra freestyle-konkurrencen MC’s Fight Night, som han har vundet tre gange. Ataf Khawaja er blandt meget andet kendt for hittet ”Sommerfugl” – og fælles for dem begge er, at de på lørdag er klar med tips, tricks og konstruktiv kritik, når deltagerne går på scenen i DGI-byen.

Egne beats og rim

Fælles for alle runder af konkurrencen er, at de unge rappere optræder med egne numre. Der trækkes lod om, hvilke to rappere eller rapgrupper, der skal kæmpe mod hinanden, og efter at begge deltagere har optrådt, afgiver dommerne deres stemme.

Publikum har også en stemme, og den afgøres ved hjælp af det støjniveau, publikum sender efter den rapper, de bedst kan lide i den enkelte runde.


Mere om finalen 2012

Finalen i RAPKINGS afholdes lørdag den 24. november. Alle er velkomne, når konkurrencen afholdes i DGI-byen fra klokken 15.00-19.00. Du kan læse mere om dommerne, reglerne og deltagerne på www.rapkings.dk

Entre kun 20,-