Arkivnyhed - kan være forældet

Udsigt til massiv forældretrafik ved Royal Arena

14.03.2017
Det vil vrimle med helt unge koncertgæster i Ørestadsområdet, når de norske tvillinger Marcus og Martinus optræder på lørdag i Royal Arena.

Forældre opfordres til at følge deres børn det sidste stykke vej til fods og aftale et mødested, hvor de kan finde hinanden efter koncerten.

Selv om Royal Arena har tiltrukket 16.000 gæster til hver af de tre Metallica-koncerter i februar, er trafikafviklingen gået over al forventning ved disse allerførste arrangementer i Københavns nye eventsted. På lørdag er det imidlertid et ganske andet publikum, der vil valfarte til arenaen, når de norske 14-årige tvillinger Marcus og Martinus optræder. Marcus og Martinus tiltrækker et publikum i alderen 10-16 år, og erfaringer fra deres koncerter i de andre nordiske lande viser, at de unge publikummer typisk bliver hentet og bragt af deres forældre.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer derfor, at lørdagens koncert vil trække ekstra biler til området, og at mange forældre vil forsøge at finde en parkeringsplads så tæt på Royal Arena som muligt. Desuden viser tidligere erfaringer, at der kan opstå en del panik efter koncerten hvis barn og forældre ikke kan finde hinanden, fx hvis barnets mobiltelefon er løbet tør for strøm under koncerten.

'Vi anbefaler, at forældrene planlægger turen hjemmefra sammen med deres børn og så vidt muligt undgår at køre i bil hele vejen derud. Erfaringerne fra Metallica-koncerterne viser, at publikummerne kommer allerbedst til og fra arenaen, når de benytter tog og metro, som ligger i gå-afstand,' siger centerchef Steffen Rasmussen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Forældre i bil kan ikke hente og bringe deres barn direkte ved indgangen til arenaen. Derfor er det ifølge Steffen Rasmussen en god idé at stille bilen i et p-anlæg og derefter gå hen til arenaen og aftale et mødested udenfor, hvor man kan finde hinanden efter koncerten, hvorefter man kan gå tilbage til bilen.

Se vedhæftet kort, der viser de anbefalede ruter til og fra arenaen.
 

Fakta

  • Når Marcus og Martinus optræder i Royal Arena i Ørestaden lørdag d. 18 marts kl. 17, skal trafikanter være opmærksomme på, at der vil mere trafik end normalt i området. 16.000 gæster skal til og fra arenaen til koncerterne, og mange af publikummerne bliver fulgt til og fra koncerten af deres forældre.
  • Der kører tog og metro til Ørestad – og der er gode stiforbindelser. Hvis du skal til koncert, er det et godt råd at lade bilen stå og benytte andre transportmidler, hvis du vil undgå at sidde i kø og bruge tid på at finde en parkeringsplads.
  • Der vil være rigtig mange børn og unge på Hannemanns Allé, hvor Royal Arena ligger. Derfor anbefales det, at forældre og børn aftaler et mødested, hvor de kan aflevere og hente, og derfra gå videre til parkeringsanlæggene eller stationerne i Ørestad. Der er mindre end 500 m væk.
  • Teknik- og Miljøforvaltningen anbefaler, at man går til og fra arenaen via Fields og krydser ved trafiksignalet på Hannemanns Allé ved Ove Arups Vej. Se de anbefalede ruter på vedhæftede kort.
  • Trafiktårnet udsender løbende trafikinformation via Trafikken Hovedstadens app og twitterprofil. I samarbejde med koncertarrangørerne og Royal Arena er der desuden udarbejdet en guide til forældrene om, hvordan de bedst følger deres børn til og fra koncerten.
  • Royal Arena er i direkte dialog med Metro om, at der kan indsættes ekstra tog og mandskab, så der kan køres med 90 sekunders drift, hvorved metroen kan håndtere cirka 6000 passagerer i timen på Ørestad og Vestamager stationer.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.