Arkivnyhed - kan være forældet

Udsatte børn og unge deltager på DBU Københavns første E-fodbold-skole

19.08.2019
I Grøndal Multicenter står to glasbure med computerskærme, controllere og bænke, hvor ca. 40 børn og unge i træningstøj spiller e-fodbold.

Gulvet i glasburene er græsgrønt og deltagerne spiller fodboldspillet Pro Evolution Soccer på computerne og lærer tricks af en stor stjerne fra FC Barcelona. Fem af de unge bor på et tilbud under Socialforvaltningen, men er i dag en del af Danmarks første e-fodbold-skole.

”Flere af deltagerne har ikke sovet i nat, for de har været så spændte! Den første dag gik så godt, så alle er kommet i god tid for at komme i gang med at spille. Det er en stor succes og vi er så glade for at alle børnene lærer af hinanden og har nogle gode dage hos os”, fortæller den energiske arrangør, Henrik Selch, fra DBU København. 

Det var netværksmedarbejder Villads Lærke fra Center for Fleksible Indsatser og Boformer (FIBO), der så DBU Københavns opslag om en tre dages e-fodboldskole og tog kontakten til Henrik Selch. Efter et par hurtige mails stod det klart, at børn fra Socialforvaltningen kunne komme gratis med til arrangementet og deltage på lige fod med resten af e-fodbold-campen.

”Vi er med, fordi arrangementer som dette her kan bygge bro fra udsatte børn og unge til det mere etablerede foreningsliv i København. Vi deltager på lige vilkår med de andre spillere og har nogle gode dage sammen med de andre børn,” smiler Villads Lærke. 

Han har spillet fodboldspil på computeren og ikke kan holde sig fra at spille en omgang med Nicky fra Hybelinstitutionen. Nicky vinder to ud af tre tætte kampe ved i 11. time at sætte et saksespark forbi Villads’ chanceløse målmand. 

E-sport er rigtig sport

Foruden fede forhold for de unge spillere og tre dage fyldt med aktiviteter, så er det også lykkes for DBU København og medarrangør Sports-gaming.dk at få fingrene i en stor e-sport-stjerne, nemlig Alex Alguicil fra FC Barcelona. For der er som i alle andre sportsgrene stort fokus på både bredden og eliten. Måske morgendagens stjerne skal findes på e-sports-campen?

”Jeg startede selv med at deltage i turneringer som disse og blev så bedre og bedre”, fortæller Alex Alguicil, og fortsætter:  

”I e-sport handler det lige så meget om træning, kost, søvn og strategisk tænkning som i alle andre sportsgrene. Til gengæld giver e-sport dig mulighed for at være en del af dit yndlingshold og føle dig tæt på spillere og trænere. I Pro Evolution Soccer kan man spille op til tre spillere på et hold, så der er også godt kammeratskab at hente i sporten,” siger den spanske storspiller, der også er verdensmester i Pro Evolution Soccer. 

Alex Alguicil bruger det meste af sin tid på at spille med de unge deltagere, give gode råd og demonstrerer tricks. Men ellers skal han forholde sig til nysgerrige spørgsmål og debatter om, hvilket hold, der har det bedste forsvar, hvem der vinder Champignons League næste gang og hvor mange mål mon den egyptiske stjerne Mohamed Salah laver i denne sæson i Liverpool.

Foreninger bakker op om en aktiv fritid

Socialforvaltningens stærkeste spillere kommer fra Børne- og familiehuset Arild, Akutinstitutionen Frederiksholm og Hybeninstitutionen. De klarer e-sports-campen alene og har fået madpakker med hjemmefra deres institution. Villads Lærke håber, at i dag er startskuddet til flere arrangementer, hvor SOF kan samarbejde med foreningslivet i København.

”Det er så fedt, at DBU København bakker op om vores udsatte børn og unge og er åbne for at de kan deltage på lige præmisser med alle andre. E-sport er også en sport, som er let at gå til for børnene, da de ofte har brugt mere tid foran en computer end ved at gå til badminton. Så de er ikke bagud fra start, men kan det samme som de andre. Jeg håber, at vi sammen med DBU og mange andre idrætsforeninger kan udvide det gode samarbejde”, siger han. 

Kontakt