Arkivnyhed - kan være forældet

Tusindvis af jobs inden for finans-teknologi

14.12.2015
Ny rapport fastlægger, at København har et vækstpotentiale på flere tusinde såkaldt fintech-arbejdspladser.

På konferencen ”Copenhagen as a Nordic FinTech Hub”, der blev holdt på Københavns Rådhus i onsdags, den 9. december, blev resultaterne af en analyse, der omhandler hovedstadens muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser inden for feltet mellem finans og it, præsenteret.

Analysen fastslår, at fintech er en af de hastigst voksende sektorer, der allerede i dag beskæftiger mere end 14.000 medarbejdere i Danmark. Og da København er epicenter for den danske fintech-sektor med 40 % etablerede virksomheder og 60 % nystartede, ligger der et massivt vækstpotentiale for København inden for fintech. Prognosen lyder på mere end 5.000 arbejdspladser inden for de næste fem år. 

”Vores mål er, at København skal være et nordisk centrum for fintech, og at vi dermed får en masse nye arbejdspladser og vækst. Blandt andet ved at tiltrække udenlandske start-ups, men i høj grad også ved at samle de talenter op, som er lige for næsen af os. Vi har mange nyuddannede og ledige akademikere, som med efteruddannelse kan indtage en central rolle i den stadig større efterspørgsel”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R).

Fakta
Parterne bag analysen og konferencen består af Københavns Kommune, Finansforbundet, Finansrådet, Saxo Bank, Nets, BEC, TRYG, DJØF og CFIR. De støtter ligeledes Venture Cup Idea Competition, der holdes 29. januar 2016 og CFIR’s Startup Weekend Finance, der holdes 4.-6. marts 2016. Parterne arbejder desuden på hurtigst muligt at få åbnet nordens største fintech kontorfællesskab for iværksættere.

Københavns Kommune har i budget 2016 afsat 500.000 kr. til arbejdet med fremme fintech-sektoren i København.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.