Arkivnyhed - kan være forældet

Tre sangerinder får snart deres navn på vejskilte i Sydhavnen

30.01.2018
Etta Cameron, Grethe Ingmann og Monica Zetterlund får hver en vej i det nye byområde på Sluseholmen.

De tre sangerinder får tildelt hver sin vej i et nyt byudviklingsområde på Sluseholmen Syd. De resterende veje i området er ellers prydet med navne på mandlige jazzmusikere med undtagelse af Lone Kellermanns Vej. Men det har Teknik- og Miljøudvalget den 29. januar rettet op på ved at godkende de tre nye vejnavne som Vejnævnet har indstillet. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen ser det som en god mulighed for at skabe lidt mere balance i kønsfordelingen blandt vejnavnene i København: 

'Der er en skævvridning mellem mænd og kvinder, når det kommer til navne på veje, pladser og parker i København. Vi har nu muligheden for at reducere den ulighed en smule, og det skal vi benytte os af. Det kommer til at tage tid at udligne uligheden, men det her kan være med til at sætte en kurs for navngivning af offentligt steder i København.'

Etta Camerons Vej, Grethe Ingmanns Vej og Monica Zetterlunds Vej kommer til at ligge ved side af blandt andet Otto Brandenburgs Vej, Dexter Gordons Vej og Thad Jones Vej. Musikerne har alle en tilknytning til København ved eksempelvis at have boet i byen i en periode. De tre kvindelige vejnavne har været i høring hos seks berørte partner, og nu har Teknik- og Miljøudvalget besluttet, at der skal flere kvinder på vejskiltene i København.

Vejene bliver indviet den 1. marts.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.