Arkivnyhed - kan være forældet

Tre gode råd: Sådan undgår du indbrud i juletiden

25.11.2019
Ny kampagne skal hjælpe københavnerne med at sikre deres hjem mod indbrud.

For langt de fleste er juleaften en hyggens tid i familiens skød. Men nogle københavnere kommer hjem til et tømt hjem. Juletid er desværre også indbrudstid.

Derfor lancerer Københavns Kommune en ny forebyggende kampagne i samarbejde med Københavns Politi, der skal gøre julen og de mørke måneder markant sværere for indbrudstyvene.

”København skal være et trygt sted – ikke mindst i københavnernes egne hjem. Heldigvis kan vi også selv bidrage ved fx at holde øje med hinandens hjem og passe på hinanden, og på den måde gøre indbrudstyvenes arbejdsbetingelser sværere,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

De tre råd i kampagnen ’Indbrudstyve elsker åbent hus’ kan hjælpe københavnerne med at indbrudssikre deres hus og lejlighed, så julen fortsat vil være en glædelig tid for alle.

Tre råd til at holde indbrudstyven for døren

  • Nabohjælp virker – hold øje i din opgang og nabolag
  • Lås din entredør, gadedør og dør på køkkentrappen
  • Tænd lys eller brug tænd/sluk ure, når du ikke er hjemme.

”Ingen bør opleve at komme hjem fra en julefest til et hjem, der har haft uønsket besøg. De seneste ti år har vi heldigvis oplevet et stort fald i antallet af indbrud i København, men ethvert indbrud er ét for meget. Derfor håber jeg meget, at vi alle vil hjælpe hinanden, så endnu færre bliver udsat for indbrud,” siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

I løbet af kampagnen vil Københavns Kommune og Københavns Politi deltage i borgermøder og folkekøkkener i hhv. Folehaven og på Islands Brygge. Her kan københavnere få tips og tricks til at forebygge indbrud, få gratis plakater med de tre råd til at hænge op i opgange og tænd/sluk ure.

Kontakt