Arkivnyhed - kan være forældet

Transitprogrammet for migranter fortsætter

12.10.2015
Udlændinge med alvorlige sociale problemer kan også de næste fire år få hjælp gennem Københavns kommunes transitprogram.

Det har Borgerrepræsentationen besluttet. Frivillige organisationer, der vil være en del af programmet, kan nu søge om støtte til deres arbejde. 

Borgerrepræsentationen har afsat i alt 10,8 mio. kr. over fire år til programmet. Af dem vil de otte millioner kr. blive fordelt mellem frivillige organisationer. Resten af pengene går til kommunens hjemløseenhed og deres arbejde med de særligt udsatte migranter. 

Transitprogrammet blev oprettet i 2015 for at sikre en indsats for særligt udsatte hjemløse – primært migranter fra en række EU-lande. Formålet med indsatsen er at hjælpe de særligt udsatte migranter med at afklare deres muligheder for at skabe et godt liv i Danmark og ellers støtte dem i tilbagevenden til hjemlandet. 

De frivillige organisationer har tilbudt målgruppen en bred vifte af indsatser – blandt andet råd og vejledning, sundhedsfaglig hjælp, overnatning og bespisning. I programmets første otte måneder har godt 90 udlændinge taget imod støtte fra programmet til at vende tilbage til hjemlandet. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.