Arkivnyhed - kan være forældet

Trafiklegepladsen genåbner med virusdræbende UV-lys i cykelgaragen

26.05.2021
Cykelgaragen har fået installeret virusdræbende UV-lys, som skal forhindre smittespredning.

Fra fredag d. 21. maj har det igen været muligt at låne gratis cykler og cykelhjelme på Trafiklegepladsen i Fælledparken. Legepladsen har længe været åben for besøgende, men på grund af risikoen for coronasmitte har det ikke været muligt at låne udstyr. Nu er coronapandemien så meget under kontrol, at Københavns Kommune igen vurderer det forsvarligt at tilbyde udlån af cykler og cykelhjelme. I første omgang dog i et begrænset omfang.  

Genåbningen glæder Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL). 

- Trafiklegepladsen har en særlig betydning for mange københavnere, fordi det er hér, deres børn lærer at cykle og forstå trafikken i trygge rammer. Hvis København fortsat skal være en af verdens bedste cykelbyer, så skal vi give de allermindste en tidlig forståelse af, hvorfor cyklen er et fantastisk transportmiddel. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan genåbne legepladsen, som vi kender den med udlån og gode instruktører, siger Ninna Hedeager Olsen.  

For at sikre en coronavenlig genåbning af Trafiklegepladsen har Københavns Kommune indkøbt et system af UV-lys, som er blevet installeret i cykelgaragen. UV-lyset skal stråle cykler og cykelhjelme fri for bakterier og virus efter hvert udlån. Systemet er lig det, man bruger på hospitaler til at bestråle udstyr og overflader. 

- UV-lyset er oplagt i en tid, hvor vi generelt er meget opmærksomme på ikke at sprede bakterier og virus. Når både cykler og cykelhjelme er blevet strålet efter udlån, er der ingen, der behøver at være utrygge ved at låne udstyret på ny. Samtidig sparer UV-lyset personalet for rengøring med kemikalier. Det betyder, at de i stedet kan bruge tid på at servicere de mange besøgende i øjenhøjde, siger Ninna Hedeager Olsen. 

UV-lyset har kostet Københavns Kommune 150.000 kroner. Lyset kan, udover at dræbe virus og bakterier, også dræbe lus.