Arkivnyhed - kan være forældet

Træning i arbejdstiden giver færre smerter og større arbejdsevne på Københavns plejehjem

18.07.2013
Styrketræning og sved på panden er en fast del af de daglige arbejdsopgaver på københavnske plejehjem, og det giver mere styrke i musklerne og færre smerter i nakke og ryg, viser ny evaluering. Sundheds- omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) vil nu løfte det storstilede træningsprojekt videre til hjemmeplejens medarbejdere.

Brandmændene gør det – træner obligatorisk i arbejdstiden – for at kunne holde til et fysisk krævende job. Og det samme har sosu-medarbejdere og køkken- og rengøringsassistenter på fem københavnske plejehjem gjort siden årsskiftet.

Det unikke træningsprojekt i København hedder ’Et Holdbart Arbejdsliv’, og her handler det ikke om at komme et step ned i bikinistørrelse, men at dæmme op for nedslidning og arbejdsskader, forklarer sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

- Med en pensionsalder, der bliver højere og højere, og en voldsom forringet efterløn, er der krav om, at vi skal blive mange flere år på arbejdsmarkedet. Alle erfaringer viser, at ældreplejens medarbejdere er særligt udsatte for nedslidning på grund af et hårdt fysisk krævende job med mange tunge løft dagligt. Og jeg mener, at man som arbejdsgiver har et ansvar for at sikre, at medarbejderne kan få et langt og godt arbejdsliv uden smerter og sygemeldinger – og det ansvar vil jeg godt bidrage til at løfte som politisk leder for landets største ældrepleje, siger Ninna Thomsen.

København vil danne skole

I løbet af projektets første 13 uger har medarbejderne trænet sammen med en professionel instruktør og haft individuelle samtaler om, hvordan de bedst tilpasser træningen til de eventuelle skader og gener, de døjer med. Ud af 94 adspurgte medarbejdere melder over halvdelen om færre smerter i nakken og lidt under halvdelen om færre smerter i ryggen. Og en række medarbejdere over 40 år rapporterer, at de oplever en forbedret arbejdsevne.

- Det her er et meget positivt resultat. Og det ville være banebrydende, hvis det kan udbredes til alle sosu-arbejdspladser i Danmark, og hvis vi i stort antal kunne nedbringe slidskader i ryg og nakke i disse hårde jobs. På sigt ville det have enorme gevinster både menneskeligt og samfundsmæssigt, mener Ninna Thomsen.

En travl hverdag kræver planlægning

Udover de positive effekter peger evalueringen også på, at man i det videre forløb skal kigge mere på, hvordan man bedst muligt tilrettelægger træningen, så alle medarbejdere får mulighed for at træne med.

- Vi ved, at medarbejderne har rigtig travlt, og for især sosu-medarbejderne har det til tider været svært at få omsorgen for de ældre og deres akutte behov til at gå hånd i hånd med træningen. Dette skal vi arbejde videre med og blive gode til at planlægge os ud af, så alle faggrupper får lige meget udbytte af træningen, siger Ninna Thomsen.

I de første 13 uger har 46 procent af medarbejderne i den primære målgruppe – det vil sige sosu-medarbejdere samt rengørings- og køkkenassistenter – trænet en gang eller mere om ugen. Kun en mindre andel nåede op på gennemsnitligt to gange om ugen, som var målet.

- Vi har muligvis sat ambitionerne lige højt nok, men det her projekt er først lige skudt i gang, og skal følges tæt over de næste fire år. Min ambition er at udvikle en bæredygtig københavnermodel, som kan sikre, at de varme hænder kan blive meget længere på arbejdsmarkedet og sikre omsorg til borgerne, siger Ninna Thomsen.

Efter planen vil projektet inddrage yderligere fem plejehjem inden for det næste halve år, og derudover vil Ninna Thomsen nu udvide projektet til også at omfatte 75 medarbejdere fra hjemmeplejen. På sigt er målet alle medarbejdere i Københavns ældrepleje.

Fakta: Et Holdbart Arbejdsliv i København

Træningsprojektet Et Holdbart Arbejdsliv gennemføres i første omgang på alle 10 plejehjem i lokalområdet Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby. Det er delt op i to ’bølger’ med fem plejehjem i hver. Første bølge startede op januar 2013 og kører i to år frem, mens anden bølge kører fra januar 2014 og to år frem.

Hvert plejehjem er dermed igennem en to-årig projektperiode, som er opdelt i tre faser. Først en intensiv trænings/opstartsfase, efterfulgt af en forankringsfase og endelig en driftsfase, hvor projektet følges tæt for at kunne beskrive erfaringer og effekter, og for derefter at udarbejde en endelig model, som kan udrulles til alle arbejdspladser i ældreplejen.

På baggrund af evalueringen over de første 13 uger (januar til marts 2013) vil kommunen nu kigge yderligere på, hvordan den bedst muligt tilrettelægger træningen i arbejdstiden.

Kontakt:

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) via pressechef Rikke Egelund på tlf. 3147 9497