Arkivnyhed - kan være forældet

Toilettet på Israels Plads har fået længere åbningstid

04.07.2016
Over 400.000 benyttede toilettet i 2015, det giver nu udvidet åbningstid alle ugens dage.

Besøgstallet er eksploderet på det bemandede toilet på Israels Plads.  I 2015 blev toilettet benyttet af over 400.000 besøgende – og antallet af gæster er næsten tidoblet på bare fire år. Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen udvidet åbningstiden både morgen, aften og weekend. 

Åbningen af Torvehallerne og etableringen af det rekreative byrum på Israels Plads har sammen med ombygningen af Nørreport medført, at endnu flere københavnere og turister opholder sig i området omkring Israels Plads. Det betyder også, at endnu flere mennesker har brug for gode toiletfaciliteter.

Det bemandende toilet på Israels Plads har haft en markant stigning i besøgstallet siden Torvehallernes åbning i 2011. Dengang var der godt 42.000 besøgende årligt – i 2015 var antallet steget til næsten 404.000 besøgende. Derfor har Teknik- og Miljøforvaltningen, som driver de offentlige toiletter i København, i år udvidet åbningstiden og tilført ekstra mandskab til toilettet på Israels Plads.

'Vi forsøger hele tiden at tilpasse os byens behov bedst muligt, så når vi kan se, at besøgstallet vokser eksplosivt, fordi der er så meget liv og leben ved Israels Plads, så giver det rigtig god mening for os at løfte serviceniveauet,' siger serviceområdechef Jon Pape fra Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Toilettet på Israels Plads fik udvidet åbningstiden pr. 1. maj 2016. Hidtil har der været åbent fra kl. 10-19 mandag til torsdag, 10-20 om fredagen, 10-18 lørdag og 10-17 søndag. Nu er der åbent alle ugens syv dage fra kl. 08-22. Åbningstiden er således udvidet med i alt 34 timer om ugen, hvilket bliver dækket ved, at forvaltningen har overført en stilling fra det bemandede toilet på Vesterbros Torv til Israels Plads.

Toilettet på Vesterbros Torv er nemlig det eneste af kommunens syv bemandede toiletter, der det seneste år har oplevet en nedgang i antallet af besøgende. Her har der hidtil været åbent fra 09-18.30 alle dage, men nu er åbningstiden indskrænket til 10.30 til 17.30 i hverdagene og lukket i weekenderne. Toilettet bliver dog åbnet om aftenen og i weekender, hvis der er særligt store arrangementer i området.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.