Arkivnyhed - kan være forældet

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus får 1,3 millioner kroner af Kulturministeriet

27.01.2015
Det nye Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus vil nu invitere alle i kvarteret til at komme med idéer til indretning og aktiviteter.

De 1,3 millioner kroner fra Udviklingspuljen under Kulturministeriet gør det muligt at invitere lokalsamfundet til sammen med forskere fra Kunstakademiets Designskole, medarbejdere, arkitekter og boligselskaber at omdanne det nuværende Tingbjerg Bibliotek til projekt- og øverum for fremtidens bibliotek og kulturhus. 

”Det er selvfølgelig vigtigt at tage de lokale brugere med på råd, når vi bygger nye kulturinstitutioner. Så jeg glæder mig over den ekstra bevilling og ikke mindst til at se resultatet af brugernes, medarbejdernes og dygtige designernes fælles anstrengelser,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Projektet omkring udformningen af det nye Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus bygger videre på et andet forløb, hvor designstuderende fra Kunstakademiet over de næste par år skal skabe såkaldt co-designløsninger til fire andre institutioner i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Det første resultat blev præsenteret forleden i form af en ny scene på Nørrebro Bibliotek.

Formålet er i højere grad at inddrage brugerne for eksempel omkring udvikling af kulturtilbud.