Arkivnyhed - kan være forældet

Tilfredshed med den københavnske ældrepleje

04.03.2013
Størstedelen af beboerne på plejehjem, modtagere af hjemmehjælp og ældre på aktivitetscentrene er tilfredse med den hjælp, de modtager.

85% af brugerne svarer, at de alt i alt er tilfredse eller meget tilfredse med den hjælp, de modtager, eller det forløb, de deltager i i kommunen. Det er tredje år i træk, at undersøgelsen er lavet og mere end 5000 brugere har i 2012 givet deres mening til kende.

- Det er vigtigt for mig at kende brugernes tilfredshed, så vi hele tiden kan tilbyde den bedst mulige pleje og omsorg. Jeg er glad for, at tilfredsheden med tilbuddene og personalet er i top, for det er det vigtigste. Og så vil jeg bruge undersøgelsen til at se på, om der er områder, hvor vi kan blive endnu bedre, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Ensomheden på plejehjemmene halveret

Særligt når det gælder ensomheden på plejehjemmene er der sket et stort fald. 12% af de ældre på de københavnske plejehjem var ensomme i 2012, hvilket er næsten halvt så mange som året før, hvor tallet var 23%. Dermed er det første skridt taget på vej mod det politiske mål om, at ensomheden skal halveres blandt alle byens ældre inden 2015.

-Jeg er rigtig glad for, at så mange færre føler sig ensomme på vores plejehjem. Det er blevet gjort et stort stykke arbejde for at sætte gang i flere aktiviteter, inddrage de ældre i hverdagens gøremål og gøre samvær og snak til en vigtig del af måltiderne, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Blandt beboerne på plejehjemmene har den overordnede tilfredshed med plejehjemmet og den personlige kontakt med personalet stor betydning for, om de ældre føler sig ensomme. Undersøgelsen viser her, at 85% af de ældre er tilfredse eller meget tilfredse med at bo i plejebolig, og 92% er tilfredse med personalet. 

For yderligere information kontakt

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen via kommunikationskonsulent Birgitte Finnemann Bruun på telefon 21 34 74 44.