Arkivnyhed - kan være forældet

Teknologi giver bedre hverdag for socialt udsatte i København

28.08.2017
Fredag 1/9 2017 afholder Socialforvaltningen en borger-til-borger teknologimesse på Amager for udsatte københavnere og borgere med handicap.

Et smartwatch, som hjælper med at sætte struktur på hverdagen, en lystavle, som giver tankerne ro et øjeblik eller et par virtual reality-briller, som giver plads til nye oplevelser. 

Det er blot tre ud af 19 teknologier, som vises frem på en teknologimesse arrangeret af Socialforvaltningen i Københavns Kommune fredag den 1. september kl. 10.30-13.00 i Sundby Væksthus på Amager.

”Velfærdsteknologi og digitale løsninger hjælper i dag rigtig mange socialt udsatte og mennesker med handicap til at blive mere selvhjulpne i hverdagen. Det er en positiv udvikling som vi i Socialforvaltningen gerne vil understøtte og derfor investerer vi også over de kommende år mere end 25 millioner kroner i at implementere velfærdsteknologi,” siger direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Mikkel Boje, der fredag er med til at åbne dørene til messen på Amager.

På messen, som er en såkaldt borger-til-borger-messe, viser forskellige københavnere deres teknologi frem til inspiration for andre. Det kan være borgere med psykiske lidelser eller med handicap, der gør brug af velfærdsteknologi i deres hverdag.

Tager afsæt i borgerens behov

Københavns Kommunes vision med teknologiindsatsen er klar: Velfærdsteknologi skal i fremtiden give nye muligheder for borgerne.

”Nye velfærdsteknologiske løsninger giver kun mening og værdi, hvis de forbedrer hverdagen for vores borgere og vores medarbejdere. Derfor er det vigtigt at starte med at undersøge borgerens reelle behov og tage afsæt i deres hverdag og sociale liv – og se på, hvordan og hvor teknologien skal fungere i praksis – og ikke mindst spørge borgerne om, hvad der giver mening for dem,” siger Mikkel Boje.

På teknologimessen vil der være mulighed for at få fremvist 19 forskellige teknologier præsenteret af brugerne selv.

Fakta om velfærdsteknologi:

  • I 2014 havde relativt få københavnere velfærdsteknologiske løsninger som en del af den støtte de modtager fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
  • I dag har flere end 700 borgere været involveret i de velfærdsteknologiske indsatser, der er udsprunget af en handleplan om velfærdsteknologi som blev vedtaget i 2014.
  • Der vedtaget implementeringer af velfærdsteknologiske løsninger i investeringer på i alt 26,4 mio. kr. over de kommende år.
  • De kommende indsatser bidrager med 10.4 mio.kr. i varige besparelser fra 2019.

Tid og sted:
Teknologimesse 1. september 2017, Kl. 10.30-13.00, Løvstikkevej 69, 2300 København S.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.