Arkivnyhed - kan være forældet

Ta’ plads i kæden – så vi kan stå sammen mod diskrimination i nattelivet!

03.10.2013
kl. 16 i eftermiddag kan du være med til at danne en menneskekæde gennem byen, for at vise, at vi som samfund står sammen mod diskrimination i nattelivet.

Menneskekæde-eventen er en del af kampagnen Stemplet, der sætter fokus på diskrimination i nattelivet og opfordrer københavnere til at registrere diskrimerende episoder hos Københavns Politi. 

"Vi har længe kæmpet med, at der er store mørketal på det her område, og et af målene med vores kampagne er netop at få diskrimination i nattelivet registreret, så vi kan få mere viden om, hvordan vi kan stoppe det," udtaler beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

København må stå sammen

De næste par uger vil københavnere, der befinder sig på Rådhuspladsen, Kgs. Nytorv eller i Arrivas busser, kunne se plakater med dørmænd, politimænd, studerende, buschauffører, musikere, DJs, poledansere og andre ganske almindelige københavnere stå sammen – hånd i hånd – mod diskrimination. Iblandt dem er Raske Penge, Jane Pedersen (indehaver af Café Viking), Nicholas Kawamura, Clemens, Rosa Lux og mange flere. Og Anna Mee Allerslev har store forventninger til kampagnen:

"Diskrimination er samfundsnedbrydende, og det her er noget, som kan komme til at betyde rigtig meget for mange unge københavnere, som i dag oplever diskrimination i nattelivet og i deres hverdag. De fortæller mig, at de ikke føler sig som en del af det fællesskab og den ungdomskultur, som de brændende ønsker at blive inkluderet i."

Følg med på facebook

På facebook kan man følge kampagnen og høre københavnernes egne historier. Blandt andre Ala’a Mohsen, der er studerende på Filmskolen, og som i foråret, hvor kampagnen blev indledt, registrerede, anmeldte og dokumenterede sin oplevelse: 

"Jeg dokumenterede min oplevelse på video, fordi jeg syntes, det var vigtigt at fortælle omverdenen, hvad der foregår i nattelivet. Selvom det ikke betød, at jeg blev lukket ind, var der mange, som fik øjnene op for, hvordan det er at tage i byen, når ens hudfarve er anderledes. Det er faktisk ret grotesk."

Se mere på facebook.com/stemplet.kbh

Københavns Kommune, Københavns Politi og Institut for Menneskerettigheder står bag eventen og kampagnen Stemplet, der blev lanceret i foråret med store plakater af unge med et stort stempel i ansigtet med titlen ”Stemplet – Stop diskrimination i nattelivet”.  I samme periode var der i busser og S-tog tre små film med unge, der fortalte om diskrimination i nattelivet. Ca. 40.000 ringede på det nummer, hvor man kunne høre de unges fortællinger. Der har desuden været afholdt teaterforestillinger om diskrimination, og medarbejdere fra Københavns Kommune og frivillige har været på gaden og uddele stempler og information.