Arkivnyhed - kan være forældet

Syv priser til flot og godt byggeri

28.04.2017
Restaureringen af Folketeatret, boligbyggerier, to torve og en bro er blandt de byggerier, som Københavns Kommune præmierer i år.

Kommune hædrer én gang om året smukt byggeri og gode bymiljøer. Der bliver lagt vægt på, at arkitekturen tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og samlet set bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

”Jeg er fantastisk glad for, at vi igen i år kommer bredt rundt med vores præmieringer. To torve, to boligbyggerier, et gammelt fredet teater, et erhvervsbyggeri og en bro, der alle hver for sig gør det godt for København og dansk arkitektur – og som der bliver lagt mærke til ude i verden,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, der er formand for bedømmelsesudvalget.

De syv præmierede projekter i 2016 er:

Byhusene på Islands Brygge: Byhusene er en moderne fortolkning af Kartoffelrækkerne. Huse, der skaber gode rammer for et aktivt familieliv, med nye spændende løsninger ude og inde.

Cirkelbroen: Broen opfordrer til at sætte farten ned, stoppe op og kigge på havnerummet. En lavmælt teknisk bedrift, der gør det nemmere at transportere sig rundt langs havnekanten.

Krøyers Plads: Krøyers Plads er Danmarks første Svanemærkede lejlighedsbyggeri. De lokale beboere har været involveret i udviklingen af arkitekturen.

Sankt Annæ Plads: Renoveringen er meget diskret og tilbagetrukket, hvilket afspejler stedets identitet. Løsningen leder vandet fra ekstreme regnskyl væk fra husene og ud i havnen.

Kvæsthusmolen: Giver plads til både det organiserede og det uformelle byliv. Kan med en fleksibel, åben og funktionel indretning danne rum for oplevelse og udfoldelse.

Turbinehuset: Bygningen står flot i byrummet. Den komplementerer den klassiske københavnergade og bidrager til gadens karakter med sin egen identitet.

Folketeatret: Der anslås en glad, uformel stemning, som passer godt til det repertoire, der er i teatret.

Københavns Kommune har siden 1902 præmieret smukke bygninger samt bymiljøer og anlæg. Bygningspræmiering er en pris, der hæd­rer arkitekten og bygherren, men prisen gavner også kommunen, da formålet er at støtte op om smukt byggeri og gode bymil­jøer og dermed højne kvaliteten til glæde for byens borgere.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.