Arkivnyhed - kan være forældet

Sundby Bibliotek og Kvarterhuset åbent 8-22

14.01.2015
Mandag 20. oktober starter en helt ny æra i Sundby Bibliotek og Kvarterhuset – en del af Amagerbro Kultur. Åbningstiden udvides markant.

Fra den årle morgenstund til sen aften kan de af husets typisk tusinde daglige brugere, der har tilmeldt sig adgangskontrolsystemet, nu på egen hånd tage alle herlighederne i brug.

Hidtil har biblioteket udelukkende haft betjent åbningstid – men med overgangen til også at kunne tilbyde selvbetjent åbningstid er det samlede antal åbne timer mere end fordoblet til næsten hundrede om ugen. Fra 8 til 22 hver dag – også i weekenden.

Stor succes

De steder, hvor det allerede er gennemført, har det været en ubetinget succes, fortæller biblioteksfaglig leder Kirsten Fjelsted Præstegaard.

Hun forventer at tiltaget vil betyde mange nye brugere. Bl.a. peger hun på, at husets helt nye børnebiblioteksafdeling forventes at blive en oase og et populært fristed for områdets mange børnefamilier.

Sådan gør du: 

  • Det nye tilbud gælder alle voksne over 15 år i hele Københavns kommune.
  • Alt du skal gøre er at henvende dig til bibliotekspersonalet - vise dit sundhedskort (sygesikrigsbevis) – og have en Pin-kode på fire tal klar.
  • Så bliver du straks oprettet i bibliotekernes adgangssystem og kan selv åbne døren i den selvbetjente åbningstid.
  • Du skal blot scanne stregkoden på sundhedskortet ved kortlæseren ved indgangen og indtaste din Pin-kode.
  • Når du først er oprettet i adgangssystemet har du adgang til alle de af kommunens biblioteker - og også flere sportshaller og kulturhuse - som har indført perioder med selvbetjent åbningstid.