Arkivnyhed - kan være forældet

Styr på lusene

09.12.2016
Det socialpsykiatriske botilbud Sundbyhus på Amager, har været plaget af væggelus, men stor indsats har nu fået bugt med de fleste.

Væggelus er desværre ofte en irriterende følgesvend blandt udsatte borgere. Mennesker med psykiske lidelser og måske et misbrug kan have svært ved at holde hygiejnen i deres hjem, og så rykker væggelusene ind. Og når bygningerne tilmed er af ældre dato, så er de svære at få has på igen.

Sådan har situationen været på det socialpsykiatriske botilbud Sundbyhus, indtil Socialforvaltningen i november tog alvorligt fat.

"Væggelusene voksede os bogstaveligt over hovedet, kan man sige. Almindelig rengøring og tøjvask, og indsats af et bekæmpelsesfirma i de boliger, hvor problemet blev konstateret, kunne ikke længere holde væggelusene nede. Derfor måtte vi gå anderledes drastisk til værks," fortæller Jaqueline Andersen, tilbudsleder, Sundbyhus, Københavns Socialforvaltning.

I starten af november blev hele Sundbyhus, med 27 lejligheder, fællesområder, servicearealer, og kælder behandlet gennemgribende. Senge og bløde møbler er enten kasseret og erstattet med nyt eller varmebehandlet. Alle beboernes tøj, gardiner, og linned er vasket ved over 60 grader, alle rum er ryddet grundigt op og rengjort, alt inventar har været til varmebehandling eller er sprøjtet. Beboerne har, en etage ad gangen, været i bad og har taget rent tøj på. Opgange og elevator er blevet sprøjtet. 

"Det har været en imponerende indsats fra morgen til aften i en uge, og nu har vi godt styr på bæsterne. Beboerne har samarbejdet rigtigt godt med medarbejderne om indsatsen. Væggelus kan komme igen lynhurtigt, og da det er noget, vi ser mange steder i samfundet, er det vigtigt, at alle samarbejder, hvis vi skal plagen til livs. Den øgede forekomst af væggelus i miljøerne har gjort det helt nødvendigt, at vi har en plan for både indsatsen mod problemet og for den løbende opfølgning. Det har vi nu!" siger Jaqueline Andersen. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.