Arkivnyhed - kan være forældet

Strejke på Center Lindegården er slut

19.05.2016
Medarbejderne på Center Lindegården er gået i arbejde igen efter otte dages strejke.

Medarbejderne på Center Lindegården er gået i arbejde igen efter otte dages strejke. 

Socialudvalget besluttede i går at afsætte 12,6 millioner i år og 20,7 millioner kroner fra næste år for at øge sikkerheden og skabe bedre forhold for beboerne på de socialpsykiatriske bosteder. Ifølge Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA, er det derfor, strejken slutter nu.

Socialborgmester Jesper Christensen er glad for, at strejken er slut, og for at det lykkedes at få afsat penge til at øge sikkerheden.

”Jeg forstår godt, at mange medarbejdere har været utrygge og frustrerede. Men jeg er glad for, at de anerkender kommunens forsøg på at løse problemet, og at de nu er tilbage i arbejde. 
Med de penge, vi nu har afsat, kan vi løse nogle af de akutte sikkerhedsproblemer og gøre de socialpsykiatriske bosteder bedre og tryggere”.

Men Jesper Christensen understreger, at det grundlæggende problem i socialpsykiatrien endnu ikke er løst.

”Regeringen og regionerne har endnu ikke svaret på, hvad der på længere sigt skal ske med de borgere, som er for syge til at bo på de kommunale bosteder. Jeg selv og flere andre har foreslået, at der bliver oprettet en ny type bosteder for de borgere, der er for syge til de kommunale bosteder men for raske til at være indlagt. Det har Sundhedsministeren endnu ikke taget stilling til”.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.