Arkivnyhed - kan være forældet

Stramt budget sendt videre til efterårets budgetforhandlinger

03.05.2017
Et enigt socialudvalg fandt onsdag de nødvendige besparelser på 120,5 mio. kr.

København vokser. Vokseværket gør, at der også bliver flere københavnere, der har brug for hjælp. Men de kommunale budgetter vokser ikke i samme takt som demografien. Det var derfor et stramt budget, som socialudvalget onsdag besluttede at sende videre til efterårets budgetforhandlinger. 

En svær øvelse
Hvert år skal kommunens forvaltninger finde penge til en fælles pulje, som er omdrejningspunktet for efterårets budgetforhandlinger. Socialforvaltningen har i år skullet finde 90,6 mio. kr. til puljen. Oveni det beløb kommer 29,9 mio. kr. til at dække merudgifter på handicapområdet og til at videreføre bevillingerne til Ungeprojektet og det sociale akuttilbud til borgere med sindslidelse. 

120,5 mio.kr. fundet
I marts vedtog udvalget en række forslag, der giver besparelser for 28,7 mio. kr. ved smarte investeringer i kernevelfærden. Yderligere 28,7 mio. kr. er hentet gennem effektiviseringer mm. fra før 2017, hvor der også er en besparelse i årene efter. 
I onsdags fandt socialudvalget effektiviseringer og besparelser for de sidste 63,1 mio. kroner – med så få serviceforringelser for borgerne som muligt. Måden, man har gjort det på, er at bringe service- og udgiftsniveau på højde med de danske byer, som København sammenligner sig med. 

Fælles bekymring 
Det er et budget i balance, som sendes af sted, men der er en række besparelser og bortfald af bevillinger til vigtige kerneopgaver, som socialudvalget er enige om, at man under efterårets budgetforhandlinger bør forlænge eller erstatte med kompenserende tiltag. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.