Arkivnyhed - kan være forældet

Stofindtagelsesrum er også for kvinder

13.05.2013
Kvindelige stofmisbrugere er ligeså ivrige brugere af stofindtagelsesrummet på Vesterbro som mandlige.

Det var hovedkonklusionen, da Socialudvalget på sit seneste møde drøftede, om rummet både fungerer for mænd og kvinder. 

Kvindelige stofmisbrugere er generelt mere udsatte end mændene. Det er derfor afgørende at sikre, at kvinderne føler sig trygge og velkomne i stofindtagelsesrummet. Socialforvaltningens har undersøgt kvinders brug af rummet og resultaterne dannede i onsdags rammen om politikernes drøftelse af, hvordan rummet fungerer for de kvindelige misbrugere.

Den overordnede konklusion er, at kvindernes brug af stofindtagelsesrummet svarer til, hvor mange kvindelige stofmisbrugere, der er i området. Det vil sige ca. 20 pct. Der er heller ikke nogen aldersforskel på kvinderne i rummet i forhold til mændenes. Gennemsnitsalderen for de kvindelige brugere er 40-41 år. Det er den samme som for den samlede brugergruppe. 

 

Den eneste markante forskel mellem mænds og kvinders brug af rummet er, hvilken type narkotika de bruger. Flere kvinder har kokain som deres eneste stof, mens mænd oftere kombinerer kokainen med metadon eller heroin. 

 

Erfaringerne om kvinders brug af stofindtagelsesrummet er blandt andet relevant for indretningen af det permanente stofindtagelsesrum i Mændenes hjem, der åbner til efteråret. Mændenes Hjem vil arbejde på, at få endnu flere kvinder til at benytte rummet. Blandt andet ved at opsøge de kvindelige brugere i Reden, Café Klare og andre steder, hvor de opholder sig. 

 

Se indstilling om kvinders brug af Stofindtagelsesrummet