Arkivnyhed - kan være forældet

Stærke unge hurtigt ude af nytteindsats i København

24.06.2015
Åbenlyst uddannelsesparate forlader i gennemsnit den københavnske nytteindsats efter knap fire uger. Det er hurtigere end i resten af landet

Stærke unge, der blot venter på at komme i gang med en uddannelse, er kun kort tid i nytteindsatsen, før de vender sig mod skolebænken eller tager et job. Deres forløb i København varer i gennemsnit halvanden uge kortere end i resten af landet.

I løbet af de seneste fire kvartaler har cirka 300 såkaldt åbenlyst uddannelsesparate været i nytteindsats i København. Det er unge uden en erhvervskompetencegivende uddannelse, og de skal forsørge sig selv eller arbejde for deres ydelse, indtil de skal starte i uddannelse.

De unge i København forlader i gennemsnit nytteindsatsen efter 3,6 uger mod 5,2 uger på landsplan. I den såkaldte klynge, der består af byer, som ligner København med hensyn til befolkningsgrundlag, erhvervsstruktur med videre, er de unge i gennemsnit i nytteindsats i 5,4 uger. Det fremgår af tal fra Jobindsats.

”Opgaverne i nytteindsatsen er meningsfulde, men det er altid bedre at være i job eller uddannelse. Det er vores klare besked til de unge i København. Derfor måler vi vores succes på, hvor hurtigt de unge forlader det kommunale system for at forsørge sig selv”, siger administrerende direktør Birgitte Hansen.