Arkivnyhed - kan være forældet

Stål forsinker cykelforbindelse ved Fisketorvet

24.09.2013
Udfordringer med leverance af stålet forsinker den nye forbindelse, der skal gå fra Bryggebroen og op til Dybbølsbro.

”Vi har fokus på at få cykelforbindelsen færdig hurtigst muligt i en tilfredsstillende kvalitet sammen med entreprenøren MT Højgaard, og det er selvfølgelig rigtig beklageligt, at der kommer en forsinkelse,” siger Jens Zøfting, Centerchef for Center for Anlæg i Københavns Kommune.

I den kommende tid starter det forberedende arbejde til montage af søjler, bro og rampe. Fra midten af oktober begynder så arbejdet med at montere søjlerne, der skal bære brofagene og rampen.

Derefter bliver det næste store skridt i anlægsarbejdet montage af brofag og rampe. Præcis, hvordan arbejdet med produktionen af stålet forløber, er afgørende for, hvornår cykelforbindelsen kan stå klar:

”Det, der er vigtigt nu, er at få forbindelsen klar så hurtigt som overhovedet muligt, så de mange fodgængere og cyklister på strækningen kan tage den i brug,” fortæller projektchef Finn Juel Hansen fra entreprenøren MT Højgaard, der på nuværende tidspunkt arbejder med en tidsplan, der siger, at forbindelsen er klar i april 2014.

Arbejdet med at anlægge cykelforbindelsen startede i slutningen af 2012. Det var planlagt at forbindelsen skulle stå færdig i anden halvdel af 2013.

Cykelforbindelsen bliver bygget for at skabe bedre forhold for de mange cyklister, der hver dag passerer strækningen. Samtidig bliver der bedre plads til gående og liv på havnepromenaden, når cyklisterne kommer op på broen. 


Fakta

•  Cykelforbindelsen er 230 meter lang og skal forbinde Bryggebroen/ Havneholmen med Kalvebod Brygge/ Dybølsbro.•  Broen kommer til at slynge sig over både vand og land i første sals højde.•  De over 9000 cyklister, der hver dag passerer Bryggebroen, vil få fornøjelse af forbindelsen, når den er færdig.•  Når de mange cyklister kommer op på broen, vil det også betyde bedre forhold for de gående og mere plads til ophold, havnebad og bådudlejning på promenaden ved Fisketorvet og Hotel Island.•  Arbejdet med at anlægge cykelforbindelsen startede i slutningen af 2012. Det var planlagt at forbindelsen skulle stå færdig i anden halvdel af 2013.•  Københavns Kommune er bygherre af cykelforbindelsen og MT Højgaard er hovedentrepenør.