Arkivnyhed - kan være forældet

Specialskoleelever får trafikplads

07.09.2017
Specialskolen Strandparkskolen indvier ny trafikplads, hvor børn med handicap kan øve cykling og trafiksikkerhed. Pladsen er åben for alle.

Tirsdag den 12.9. indvier specialskolen Strandparkskolen i København SV deres helt egen trafikby i børnestørrelse, hvor skolens elever kan lære at cykle og færdes i trafikken under trygge rammer.

Strandparkskolen er en specialskole og fritidstilbud for 85 børn og unge med varig og betydelig nedsat funktionsevne, herunder børn med multiple funktionsvanskeligheder og børn med autisme.

Trafikpladsen, som er på størrelse med en halv fodboldbane, er indrettet med små veje, der snor sig mellem plæner, buske og træer. Pladsen har også lyssignaler, skiltning, kørebaner, rundkørsler, vejstriber, fortove, fodgængerfelter, cykelstier, benzintank og meget mere. Alt på de små øveveje er formindsket, så det passer til børnenes perspektiv, og er god til cykler, gokarts, løbehjul og rulleskøjter.

Københavns mest cyklende skole
Skoleleder Rasmus Rubæk er stolt af, at Strandsparkskolen formår at få så mange af deres elever ud at cykle.

”Vi kalder os Københavns mest cyklende skole fordi cykling indgår i mange elementer i skolens liv. Når vi tænker bevægelse som en del af skoledagen, giver vi alle elever muligheder for at bruge cyklen som en naturlig del af skolens aktiviteter, og trafikpladsen er derfor et læringsrum på linje med alle andre,” siger Rasmus Rubæk.

Det kan være en meget stor opgave for forældre til børn med handicap at lære deres børn at cykle, og når man samtidig bor i en storby kan de være svært at finde sikre områder at øve sig i. Strandparkskolen ligger tæt på grønne områder, og den nye trafikplads giver endnu bedre muligheder for at lære børn at cykle og færdes sikkert i trafikken.

Cykler til alle behov
Strandparkskolen ejer og vedligeholder mere end 60 cykler, som inkluderer almindelige cykler, tandemcykler, trehjulede cykler, ladcykler, og cykler med plads til kørestole således det er muligt for alle skolens elever at komme på hjul.

”Alle Strandparkskolens børn skal blive så fagligt dygtige og livsduelige som muligt. Det at kunne færdes sikkert og trygt i trafikken er en kompetence som skolens elever har enorm gavn af i fremtiden,” siger Rasmus Rubæk.

Indvielse af trafikplads den 12. september
Trafikpladsen indvies tirsdag den 12. september 2017 kl. 12-13, hvor børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev og formand for Cyklistforbundet Klaus Bondam holder tale. Alle er velkomne til at deltage.

Strandparkskolen afholder samtidig Den Store Cykeldag som er en del af kampagnen Alle Børn Cykler.

Trafikpladsen er åben for alle uden for skolens åbningstid.

For yderligere oplysninger kontakt:

Rasmus Rubæk, skoleleder på Strandparkskolen, tlf. 20430588

Julie Ørnø, pressemedarbejder i Børne- og Ungdomsforvaltningen, tlf. 51735210

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.