Arkivnyhed - kan være forældet

Socialforvaltningen og Riget vil sammen begrænse hepatitis og hiv-smitte hos stofmisbrugere

17.03.2016
Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet vil sammen med stofindtagelsesrummet på Vesterbro gennemføre forskningsprojektet.

Formålet er at begrænse smitten af hepatitis (smitsom leverbetændelse) og hiv hos misbrugere. Misbrugerne bliver smittede med hepatitis og hiv i blodet, når de injicerer deres stoffer. 

Et tidligere forskningsprojekt mellem Socialforvaltningen og Rigshospitalet havde fokus på stofmisbrugere i behandling. Nu bliver projektet altså udvidet til at gælde misbrugere, der ikke er i behandling, men som lever et liv med et aktivt misbrug. 

Erfaringerne fra det tidligere projekt med misbrugere i behandling viser, at indsatsen har resulteret i en reduktion af sygeligheden og dødeligheden blandt misbrugerne. Desuden har rådgivning om smitteveje og behandlingsmuligheder bidraget til at begrænse smitten. 

Der vil være fuld anonymitet for de misbrugere, der deltager i projektet. Alle vil få tilbudt en blodprøvescreening, som med det samme vil kunne slå fastslå om en misbruger er smittet. Herefter vil der være råd og vejledning om behandling og forebyggelse. Formålet er at sikre misbrugernes sundhedstilstand på både kort og lang sigt. 

Projektet for midler fra forskningsfonden The Gilead Sciences Nordic Fellowship Program og forventes færdigt i slutning af 2016. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.