Arkivnyhed - kan være forældet

Socialforvaltningen har Danmarks bedste kantine

09.11.2018
Socialcantina i BBU Brønshøj-Husum-Vanløse har vundet ’Kantineprisen 2018’, og kan dermed kalde sig Danmarts bedste.

I foråret blev Socialcantina i Borgercenter Børn og Unge i Brønshøj-Husum-Vanløse-afdelingen nomineret til Landbrug & Fødevarers ’Kantineprisen 2018’. Men det er ikke bare Socialforvaltningens bedste frokost, Socialcantina serverer. Det er Danmarks bedste.

Det stod klart, da Kantineprisen den 9. oktober blev uddelt på Hindsgavl Slot. Socialcantina vandt prisen som den første kommunale kantine nogensinde og fik flotte ord med på vejen.

”Københavns Kommunes Socialforvaltning i Brønshøj er den virkelige vinder af årets kantinepris. De har givet slip og overladt beslutningen om, hvordan kantines koncept skal se ud og drives til en fagmand. Med den agenda er de lykkedes med at rekruttere en fremragende kok. Mathias Holt styrer koncept og sætter hold. Og det virker til, at kokkene trives, og at gæsterne er glade. Jeg håber, at deres eksempel vil være til inspiration for andre virksomheder og organisationer,” sagde Andreas Buchhave Jensen, der var med i juryen for Kantineprisen.

Prisen er udelukkende givet på baggrund af Socialcantinas kulinariske meritter, men ved prisuddelingen blev kantinens sociale ansvar også fremhævet. De tre kokke i kantinen har nemlig lavet en aftale med husets sagsbehandlere om at få unge, der har brug for en pause fra skolen, i praktik i køkkenet.

”Jeg synes, det er dejligt, at det arbejde, vi gør hver dag, bliver anerkendt. Og så er sådan en pris jo med til at skubbe lidt på fordommene over, hvad en kantine egentlig kan,” sagde Mathias Holt, der er køkkenchef i Socialcantina, ved prisuddelingen.

Det er ikke kun i Borgercenter Børn og Unge på Brønshøjvej, man kan nyde godt af Socialcantinas mad. Tidligere på året åbnede man nemlig en søsterkantine i Borgercenter Børn og Unge Staben, Borgercenter Børn og Unge Nørrebro, Center For Familiepleje, Hjemløseenheden og Psykiatrien på Griffenfeldsgade. Her er det nogle andre kokke, der står bag gryderne, men konceptet er det samme - man serverer hver dag én ret af høj kvalitet og tager unge i praktik i køkkenet.

Kontakt