Arkivnyhed - kan være forældet

Snart kan du gå til svømning i havnen

14.03.2018
  • ""
Forsøgsordning skal sikre svømmeforeninger træningstider i Havnebadet Sluseholmen og i badezonerne Halfdansgade og Sandkaj.

Der er godt nyt til svømmeglade københavnere og københavnske svømmeforeninger. Kultur- og Fritidsudvalget har vedtaget en forsøgsordning med reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin. I Havnebadet Sluseholmen og badezonerne Halfdansgade og Sandkaj vil der således i en forsøgsperiode blive reserveret tider til svømmeforeningerne. Det glæder kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Å):

”I sommeren 2017 oplevede vi en stor interesse fra københavnerne for at gå til svømning i havnen. Derfor sikrer vi nu træningstider til svømmeforeningerne i byen, så endnu flere københavnere kan lære at svømme i havnen,” siger han.

I sommeren 2017 tilbød Kultur- og Fritidsforvaltningen sammen med Dansk Svømmeunion og Hovedstadens Svømmeklub åbne, gratis svømmetræninger i Havnebadet Sluseholmen og Badezone Halfdansgade til byens borgere. Her viste der sig et stort potentiale for foreningssvømning i Københavns Havn. Den udvikling ønsker udvalget at fortsætte med den kommende forsøgsordning.

”Det er en kæmpe gave for svømmeglade københavnere, at vi nu er med til at sikre træningstider i flere af byens badezoner og et havnebad. Svømning kommer helt tæt på københavnernes hverdag. Og med muligheden for at svømme i Københavns Havn udnytter vi, at vi har så levende en by.”

Fakta

  • Kultur- og Fritidsudvalget vedtog den 28. februar 2018 at udbyde foreningstider i Havnebadet Sluseholmen samt badezonerne Halfdansgade og Sandkaj.
  • Ifølge Dansk Svømmeunion (SVØM) vokser antallet af svømmere i åbent-vand i disse år. Dette ses bl.a. ved motionsarrangementet TrygFonden Christiansborg Rundt, hvor deltagerantallet er steget fra omkring 1000 i 2011 til 4000 i 2017.
  • Svømmetiderne, der reserveres til svømmeforeningerne, skal udbydes i hverdage kl. 17-21 og i weekender kl. 10-12. Foreninger kan søge på samme vilkår som ved øvrig tildeling af foreningstider. Under foreningernes tider i havnefaciliteterne sikres, at to baner holdes ledige til fri offentlig benyttelse, hvilket er normal praksis.
  • Kultur- og fritidsudvalget udarbejder snarest muligt procedurer for booking af tider og benyttelse af faciliteterne.

Kontakt

Julie Stemann Monberg

Pressechef
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 33 66 23 45