Arkivnyhed - kan være forældet

Snart kan børnene gå til arkæologi i sommerferien

15.05.2018
  • Foto: BLIK/ Julie Blicher Trojaborg
Du kan gå på opdagelse i fortiden og slippe sanserne løs, når Københavns Museum inviterer til to-dages sommerskole for 8-12-årige børn.

Sommerferien venter lige om hjørnet. Det samme gør muligheden for at lære mere om arkæologi på Københavns Museum for de 8-12-årige.

Det glæder kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld:

”Sommerferien er en fantastisk mulighed for at dyrke kulturen og det historiske i hovedstaden. Med arkæologisk sommerskole kan børnene blive klogere på hovedstaden på en spændende og sansende måde, ” siger han og fortsætter:

”Arbejdet med arkæologien kan også være med til at gøre børn til aktive medspillere i demokratiet. Arkæologi, kulturarv og museer er ikke kun for voksne. Det giver også mening i børnenes hverdag.” 

Museets arkæologer undersøger til dagligt de fysiske spor, som er efterladt i København. På sommerkurserne i Arkæologisk Værksted skal de unge arkæologi-studerende undersøge, hvad potteskår, kridtpiber, hestesko og skosåler kan fortælle om byens historie. Forløbene kredser om spørgsmål som: Hvad er arkæologi, og hvordan arbejder arkæologerne? Hvad finder arkæologerne, og hvad sker der med fundene, når de er gravet op af jorden? Hvad kan fundene fortælle os om de mennesker, der levede før os, og hvad kan arbejdet med fortiden fortælle os om os selv?

På sommerskolen tages der afsæt i de spor, som museets arkæologer finder i jorden under byens fortove, gader og pladser. Gennemgående for sommerkurserne bliver at undersøge, hvordan vi som mennesker sætter os spor i verden, og hvordan vores spor får betydning for dem, der kommer efter os. 

Arkæolog-aspiranterne får indblik i forskellige arbejdsmetoder og teknikker indenfor arkæologien. Med udgangspunkt i arkæologiske fund fra Københavns undergrund, deltager de studerende i arbejdet med at rense og vaske, analysere, registrere og bevare fundene, ligesom de får indblik i, hvordan og hvad fundene kan fortælle om byens udvikling og tidligere indbyggere.

Sommerkurserne tager udgangspunkt i de studerendes deltagelse, undersøgelser, iagttagelser og refleksioner. Gennem gruppearbejde, historiefortælling samt mødet med autentiske genstande og praktiske aktiviteter bliver arkæologi-aspiranterne indført i byens arkæologiske kulturhistorie. 

Læs mere hos Københavns Museum

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.