Arkivnyhed - kan være forældet

Signaljusteringer skal sætte skub i juletrafikken

22.12.2016
Der er juletravlhed i vente. Derfor indstiller Københavns Kommune lyssignalerne på myldretid, så trafikken kommer til at glide lettere.

Der kommer forventeligt ekstra pres på juletrafikken i år, fordi mange folk arbejder helt frem til den 23. december samtidig med, at de sidste juleindkøb skal klares.
For at få trafikken til at glide bedst muligt laver Københavns Kommune fra torsdag den 22. december en særlig julejustering af trafiksignalerne på Centrumforbindelsen (Vejlands Allé/Amagermotorvejen frem til Christiansborg), Nørre Allé/Lyngbyvej og H.C. Andersens Boulevard

”Vi forsøger hele tiden at tilpasse trafikafviklingen, så den matcher de aktuelle behov i byen bedst muligt. I de sidste dage op til jul forventer vi et lokalt pres omkring de store shoppingcentre som eksempelvis Fields og Fisketorvet samt omkring brogaderne, og her benytter vi muligheden for at lette trafikken ved at tilpasse signalerne til de ændrede trafikmønstre,” siger Steffen Rasmussen, centerchef for Center for Trafik og Byliv, Københavns Kommune.

Helt konkret vil trafiksignalerne på Centrumforbindelsen og Nørre Allé/Lyngbyvej begge blive indstillet på det såkaldte myldretidsprogram fra kl. 12-19 den 22. og den 23. december. Juleaften vil myldretidsprogrammet køre fra kl. 14-18, og denne dag vil det også omfatte H.C. Andersens Boulevard.  Myldretidsprogrammet er designet til at afvikle meget biltrafik på de mest travle strækninger, og bilisterne skulle derfor gerne opleve, at de kommer hurtigere frem, når de kommer ud på hovedstrækningerne, da de får prioriteret mere grønt lys end sideretningerne.

Bilisterne kan desuden følge de aktuelle ændringer i juletrafikken på Trafikken Hovedstadens app og twitter-profil. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.