Arkivnyhed - kan være forældet

Seniorer søges til IT- projekt

08.08.2014
Mener dine børn eller børnebørn, at du skal lære at bruge en computer, men ved du ikke hvordan du kommer i gang? Er du utryg ved det tekniske eller har du tænkt, at det ikke er noget, du kan lære i en sen alder? Ved du slet ikke, hvad du kan bruge en computer til?

Hvis du blot har lysten til at lære og til at udforske de mange muligheder, som en computer har, så kan et nyt etårigt forsøgsprojekt i Københavns Kommune måske være noget for dig.

I ét år låner du en brugervenlig computer af Københavns Kommune og får den stillet op i dit eget hjem. Computeren er designet til netop nybegyndere og er derfor nemmere at bruge end almindelige computere. I hele projektperioden får du støtte og hjælp bl.a. via hjemmebesøg, og vi forsøger at skræddersy et læringsforløb, der passer til dine ønsker og behov.

”Vores mål med projektet er at se, om en brugervenlig computer kan hjælpe seniorer med gåpåmod og lyst til at lære, hvordan de f.eks. skriver e-mails til deres børnebørn eller læser dagens nyheder direkte på pc’en,” fortæller projektleder Annika Hyllemose Larsen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Allerede den 1. juli 2014 startede et to måneder langt pilotprojekt op med de første 10 borgere, og det har givet positiv respons.

”Mine børnebørn har ofte beklaget sig over, at de ikke kunne sende billeder til mig fra deres ferier, fordi jeg ikke havde en computer, men jeg har selv altid tænkt, at jeg ikke ville have sådan et monstrum i mit hjem. Nu skriver jeg sammen med mit barnebarn flere gange om ugen, og jeg ved meget mere om, hvad der sker i hendes liv.,” fortæller 82-årige, Birte Lykkegård fra Vanløse, der dog efter at være blevet gjort opmærksom på projektet af sin hjemmesygeplejerske alligevel valgte at tilmelde sig. 


Lysten til at lære er drivkraften

For at deltage i projektet er der ikke krav til it-kendskab på forhånd, da både læringsniveau og tempo tilpasses den enkelte. For at deltage skal du opfylde nedenstående kriterier:

  • Bosat i Københavns Kommune
  • Over 65år
  • Har begrænset eller ingen erfaring med at bruge en computer
  • Ikke allerede har en computer i hjemmet
  • Er indstillet på jævnligt at besvare spørgsmål omkring din brug af den lånte computer, til brug for evalueringen af projektet.

Hvis du har lyst til at deltage i projektet eller vil du vide mere, kan du ringe til projektleder Annika Hyllemose Larsen på telefon: 21171384.