Arkivnyhed - kan være forældet

Sådan kommer du godt igennem vintertrafikken i København

20.11.2017
Vintertjenesten er varmet op – klar til en lang kold vinter.

I uge 46 fik vi denne vintersæsons første omgang bydækkende nattefrost. Derfor gik kommunens Vintertjeneste i aktion med saltning af de største veje og cykelstier for at sikre tørre vejbaner til morgentrafikken. Vintertjenesten har også et par nætter været ude på den særlige brorute, hvor byens lette cykelbroer får et særskilt tilsyn. 

Når rim og frost gør cykelstier og vejbaner glatte, eller sneen pludselig vælter ned over København, så er kommunens Vintertjeneste klar til at rykke ud med ganske kort varsel. Vintertjenesten er i beredskab fra midt i oktober til midt i april, hvor vagtcentralen overvåger vejtemperaturen og vejrsituationen i døgndrift. 

Glatte veje giver flest udkald

Ni ud af ti udkald, hvor Vintertjenesten går i aktion, handler om præventiv glatførebekæmpelse, hvor veje og cykelstier bliver saltet, så trafikanterne kan komme nemt og sikkert igennem byen. Rigtige snefald kan som regel tælles på én hånd i løbet af en vintersæson, men til gengæld har sneen som regel store konsekvenser for trafiksituationen. 

'Vi kan jo ikke styre vejret, men med vores konstante overvågning og den præventive indsats gør vi alt, hvad vi kan for at sikre en god fremkommelighed i København, også om vinteren. Samtidig har vi et meget tort fokus på at levere den nødvendige trafikinformation, så trafikanterne er godt forberedt, før de begiver sig ud i vintervejret,' siger centerchef Vibeke Vedel fra Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor Vintertjenesten hører til.   

Følg med live på Twitter og hjemmeside

Til denne sæson har Vintertjenesten fået sin egen Twitterprofil, vintervagtKBH, hvor man kan få de helt aktuelle informationer om vej- og vejrsituationen i København. Der bliver tweetet, hver gang Vintertjenesten starter og slutter et udkald, og der vil blive retweetet relevante informationer fra andre Twitterprofiler, som også informerer om vintervejr og -trafik. 

Fra denne sæson kan man som noget nyt også følge kommunens saltspredere, mens de er i gang på kørebaner og cykelstier på www.kk.dk/vinter. Man kan zoome ind og ud på kortet og følge med i, hvornår saltsprederen kommer på ens egen vej og rute igennem byen. 
Herudover kan man holde sig opdateret om trafiksituationen på Trafikken Hovedstadens app, som Trafiktårnet løbende opdaterer, og via trafikmeldingerne på P4 København og www.vintertrafik.dk. Ved særlige situationer vil der desuden blive sendt pressemeddelelser ud og lagt information på kommunens Facebookprofil. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.